Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammekølle med hvidløgssauce

Lammekølle med hvidløgssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :




Ingredienser:
1 lammekølle med ben (ca. 1 1/2 kg)
2 fedhvidløg
1 tsk.rosmarin
1 tsk.timian
1 tsk.salt
 
 Sauce:
8–10 fedhvidløg
1 dl.vand
1 dl.fløde
1 tsk.majsstivelse
 salt
 peber
 


Tilbehør:
Kartofler og årstidens grønsager samt tomatsalat
Opskrift:

Lammekøllen spækkes med små stykker hvidløg og gnides med krydderier og salt. Køllen lægges i en lille bradepande og brunes ca. 15 minutter ved 225 grader. Hvidvin hældes ved, og lammekøllen steger videre i ca. 1 1/4 – 1 1/2 time ved ca. 180 grader (afhængig af hvor rosa man ønsker kødet) Køllen pakkes i alufolie og hviler ca. 10 minutter.

Stegeskyen hældes i en gryde. Hvidløgsfeddene pilles og kommes i en lille gryde med kogende vand. Koger i ca. 1 minut og hældes derefter til afdrypning i en sigte. Det lille opkog mildner hvidløgets smag. Hvidløgsfeddene hakkes fint og kommes i stegeskyen sammen med 1 dl. vand. Saucen varmes igennem og jævnes med fløde og majsstivelse. Smages til med salt og peber.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)

Opskriften er vist 8990 gange,
og udskrevet 303 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2010-05-28 11:32:46
Jeg glæder mig til og komme hjem og smage det i aften