gær sukker salt røres sammen til gæren er smeltet. Lidt mel ca 50 gr. røres i og blandes godt
Lad det stå ca 5 min (dette SKAL gøres for at opnå et godt resultat)
Olie, lunken vand ymer eller anden tilsvarende surmælksprodukt røres i, hvedemel tilsættes til dejen lige slipper skålen ca 800-900 gram.
Hæves til dobbelt størelse.
Formes i 2 brød i forme.
Efterhæve 20 min.
Bages ved 200 grader C alm. ovn 30-35 min.
Tips:
virkelig let og luftigt brød med både smag og næring og mætter godt.Et godt frokostbrød.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(23 stemmer)
Opskriften er vist 24908 gange, og udskrevet 447 gange.
Energi:
KJ total 16913 (4027 kcal)
KJ pr. stk. 8456 (2013 kcal)
Vægt ialt 1616 gram
Vægt pr. stk. 808 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1046 KJ (249 kcal) Protein 6.8 gram Fedt 4.7 gram Kulhydrat 45.7 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Steffani - 2020-12-01 06:43:43 Der hvor der står den skal stå i 5 er det uden du røre eller skal den røres i de 5 min
- 2020-07-06 08:25:16 Et dejligt saftigt brød med god holdbarhed
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider