Skinkeculotte med basilikumkartofler (ovn)

Skinkeculotte med basilikumkartofler (ovn), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkeculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : fuldmusik

Indsendt :      Red :
Skinkeculotte med basilikumkartofler (ovn), billede 4 Skinkeculotte med basilikumkartofler (ovn), billede 1 Skinkeculotte med basilikumkartofler (ovn), billede 2 Skinkeculotte med basilikumkartofler (ovn), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
7-1000 g.skinkeculotte
1000 g.kartofler
 smør/olie
 kværnet salt (gerne havsalt)
 hvid peber
 basilikum
 
 meljævning
 
Opskrift:
Skræl og skær kartoflerne i skiver eller tern. Anbring dem og culotten i ildfast fad af passende størrelse. Kværn salt på og drys øvrige krydderier på (også på kartoflerne). Fyld fadet med vand til kun fedtkanten er ovenfor. læg 50-75 smør/3-4 spsk. olie på vandet. Stil fadet i oven ved 200 grader/180 grader C ved varmluft. (ca. 1 time.

Hæld vandet fra i en gryde og stil fadet ind igen. drys 3-4 spsk. mel/jævning i (der er fedt nok) rør kraftigt rundt til sovsen har den rigtige konsistens og lad den småkoge i ca. 5 minutter. VUPTI - lille opvask og klar til servering.

Tips:

Denne ret egner sig fortrinligt til eksperimenter, både hvad kød og krydderier angår. Optøede ærter og lignende går fint som tilbehør (ikke nødvendigt).

karakterer:
Opskriften er vist 72866 gange,
og udskrevet 1818 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-07-14 17:21:19
Må indrømme, at jeg ikke rigtig troede på opskriften. Så jeg har valgt at droppe vandet og smørret og i stedet spæde op med frisk citron- og lidt olivenolie. Og har valgt rosmarin til kartofterne i stedet for basilikum. Og så spække coulottens fedt med hvidløg. Tror det kommer til at fungere - og tak for inspirationen :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Det var for mig en noget tam ret, og kartoflerne slet ikke mig, men kødet dejligt mørt og saftigt. Jeg vil dog prøve den igen, hvor jeg vil prøve at komme en rødvinsmarinade ved kødet i stedet for vand og så tilberede kartoflerne på en anden måde.