god fiskefond (terning + vand)5 dl. god fiskefond (terning + vand)
salt salt
pebermølle pebermølle
50
g.
koldt usaltet smør50 g. koldt usaltet smør
150
g.
grønne linser150 g. grønne linser
1
timiankviste1 timiankviste
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
150
g.
bulgur150 g. bulgur
1
stilk
timian1 stilk timian
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
50
g.
fintskåret purløg50 g. fintskåret purløg
2
finthakkede skalotteløg2 finthakkede skalotteløg
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
500
g.
vilde svampe f.eks. svovlporesvamp - støvbolde og oksetunge.500 g. vilde svampe f.eks. svovlporesvamp - støvbolde og oksetunge.
2
spsk.
olivenolie2 spsk. olivenolie
2
spsk.
smør2 spsk. smør
salt salt
peber peber
Opskrift:
Sauce:
Rødbeder og skalotteløg skæres i mindre stykker og sauteres. Derefter hældes hvidvinseddike på og koges helt væk. Derefter hældes hvidvin på og koges halvt ind. Til sidst tilsættes fiskefonden og koger under stadig afskumning, til der er 4 dl tilbage.
Saucen pureres i blender og sigtes gennem en fintmasket sigte. Smages til med salt og pebermølle. Lige før servering monteres saucen med det kolde smør.
Tilbehør:
Linser og bulgur koges hver for sig. De skylles først og sættes over i rigeligt vand sammen med timian og hvidløg. Koges møre 11 - 15 minutter. Drænes og sættes til side.
Svampene skæres i vilkårlige stykker og steges forsigtigt i oliveolie, til de er møre og er begyndt at tage farve. Derefter tilsættes de hakkede skalotteløg og purløg. Der krydres med salt og pebermølle.
Fisk:
(Få fiskehandleren til at afskælle den.)
Multen skæres i portionsstykker og krydres med salt og pebermølle. Steges på lavt blus på skindsiden, indtil den begynder at blive hvid på den opadvendende kødside. Trækkes derefter fra varmen og trækker færdig.
Anretning:
Rødbedesaucen hældes i bunden af tallerkenen. Svampene lægges op som et tårn. Linserne og hvedekernerne, som er varmet med en lille smule smør, kan trykkes ned i en lille udstikker-ring, ca. 5 cm i diameter. Fisken lægges på med skindsiden opad.
Tips:
Hvis det ikke er muligt med vilde svampe, kan der også anvendes kultiverede.
Variationstips:
Man kan udskifte multen med sandart, men husk at fisk der serveres med skind altid bør skælles.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(5 stemmer)
Opskriften er vist 18896 gange, og udskrevet 413 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider