Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Skindstegt multe med rødbedesauce

Skindstegt multe med rødbedesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Multe

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Skindstegt multe med rødbedesauce, billede 4 Skindstegt multe med rødbedesauce, billede 1 Skindstegt multe med rødbedesauce, billede 2 Skindstegt multe med rødbedesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.multefilet
0.5 dl.vindruekerneolie
 
 Sauce:
100 g.rødbede
4 skalotteløg
0.5 dl.hvidvinseddike
2 dl.hvidvin
5 dl.god fiskefond (terning + vand)
 salt
 pebermølle
50 g.koldt usaltet smør
 
 
150 g.grønne linser
1 timiankviste
1 fedhvidløg
 
150 g.bulgur
1 stilktimian
1 fedhvidløg
 
50 g.fintskåret purløg
2 finthakkede skalotteløg
1 fedhvidløg
500 g.vilde svampe f.eks. svovlporesvamp - støvbolde og oksetunge.
2 spsk.olivenolie
2 spsk.smør
 salt
 peber
 


Opskrift:

Sauce:
Rødbeder og skalotteløg skæres i mindre stykker og sauteres. Derefter hældes hvidvinseddike på og koges helt væk. Derefter hældes hvidvin på og koges halvt ind. Til sidst tilsættes fiskefonden og koger under stadig afskumning, til der er 4 dl tilbage. Saucen pureres i blender og sigtes gennem en fintmasket sigte. Smages til med salt og pebermølle. Lige før servering monteres saucen med det kolde smør.

Tilbehør:
Linser og bulgur koges hver for sig. De skylles først og sættes over i rigeligt vand sammen med timian og hvidløg. Koges møre 11 - 15 minutter. Drænes og sættes til side.
Svampene skæres i vilkårlige stykker og steges forsigtigt i oliveolie, til de er møre og er begyndt at tage farve. Derefter tilsættes de hakkede skalotteløg og purløg. Der krydres med salt og pebermølle.

Fisk:
(Få fiskehandleren til at afskælle den.) Multen skæres i portionsstykker og krydres med salt og pebermølle. Steges på lavt blus på skindsiden, indtil den begynder at blive hvid på den opadvendende kødside. Trækkes derefter fra varmen og trækker færdig.

Anretning:
Rødbedesaucen hældes i bunden af tallerkenen. Svampene lægges op som et tårn. Linserne og hvedekernerne, som er varmet med en lille smule smør, kan trykkes ned i en lille udstikker-ring, ca. 5 cm i diameter. Fisken lægges på med skindsiden opad.

Tips:

Hvis det ikke er muligt med vilde svampe, kan der også anvendes kultiverede.

Variationstips:
Man kan udskifte multen med sandart, men husk at fisk der serveres med skind altid bør skælles.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 17772 gange,
og udskrevet 387 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu