Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Lammegyros med løse ris

Lammegyros med løse ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gyros

Hovedingrediens : Lammekød - Lammestrimler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lammegyros med løse ris, billede 4 Lammegyros med løse ris, billede 1 Lammegyros med løse ris, billede 2 Lammegyros med løse ris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Lammekød i tern Til lammekød i tern kan bruges kød fra hals, bov eller kølle.
   
  Marinade:
1 spsk. Barbecue krydderi
1 tsk. Muskat, friskrevet
2 tsk. Herbes de Provence, tørret Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Tilbehør:
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
200 gram Perleløg, dybfrost
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Pisk olie og krydderier sammen i en skål. Vend kødet heri, dæk det til og stil det i køleskab til næste dag eller mindst 2 timer.

Rens peberfrugterne og skær dem i korte strimler.

Varm en pande eller wok godt op. Kom lammekødet med dressing på og vend i det til det er helt brunet. Tag det op.

Kom peberfrugter og løg på panden og steg 2-3 minutter. Kom kødet med væde tilbage og steg det hele ca. 5 minutter til kødet er mørt. Smag til med salt og peber.

Server det med løse ris , chutney og evt. kogte grønne bønner.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (6 stemmer)

Opskriften er vist 37578 gange,
og udskrevet 575 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

bob dylan  -  2010-01-29 03:52:42
rigtig god. puttede en pæn portion yoghurt i marinaden og det var rigtig godt til at gøre kødet mørt og gav smag. læg marinaden i køleren i et par timer eller mere.


pulle  -  0000-00-00 00:00:00
En god og enkel ret, der smager af noget. Er også god med svinekød istedet for lammekød.