udbenet magert lam i 4 cm. terninger (eksempelvis fra køllen. Husk at fjerne overflødigt fedt)1 kg. udbenet magert lam i 4 cm. terninger (eksempelvis fra køllen. Husk at fjerne overflødigt fedt)
1
spsk.
anisfrø1 spsk. anisfrø
Frøene af 2 store brune kardemomme Frøene af 2 store brune kardemomme
3
spsk.
sennepsolie3 spsk. sennepsolie
0.5
tsk.
stødt gurkemeje0.5 tsk. stødt gurkemeje
2
tsk.
hele spidskommenfrø (tørristes med fennikelfrø)2 tsk. hele spidskommenfrø (tørristes med fennikelfrø)
1
tsk.
fennikelfrø (tørristes med spidskommenfrø)1 tsk. fennikelfrø (tørristes med spidskommenfrø)
frisk ingefærrod, rives fint2.5 cm. frisk ingefærrod, rives fint
2
friske grønne chili, hakkes meget fint (husk evt. at fjerne frøene)2 friske grønne chili, hakkes meget fint (husk evt. at fjerne frøene)
9
friske karryblade9 friske karryblade
2
strimler gul citronskræl (HUSK: Kun den gule del af skrællen) 2 strimler gul citronskræl (HUSK: Kun den gule del af skrællen)
2
spsk.
vineddike2 spsk. vineddike
4
dl.
kokosmælk (kokosmælk på dåse kan anvendes)4 dl. kokosmælk (kokosmælk på dåse kan anvendes)
7
spsk.
ghee eller olie7 spsk. ghee eller olie
Opskrift:
Skær kødet i 4 cm. terninger og bank det let med en kødhammer.
Strø det med salt og peber og bland det grundigt. Bland den tørristede stødte koriander med kødet.
Mal de tørristede spidskommensfrø og fennikelfrø sammen i krydderikværnen (morteren) og sæt det til side.
Opvarm olien i en dyb stegepande på middel blus. Når olien er godt varm kommes de hakkede løg i og steges, til de er gyldenbrune.
Derefter tilsættes fintreven ingefærrod og hvidløg, som steges med løgene i et minut under omrøring.
Så kommes kødet i og steges i ca. 5 min., eller til det er blevet let brunet.
Tilsæt kokosmælken sammen med krydderierne og de andre ingredienser. Hvis kokosmælken ikke dækker kødet helt, tilsættes også lidt vand.
Bring langsomt det hele i kog, og når det koger, skru så ned for blusset og lad retten småkoge under låg til kødet er mørt.
Når retten er færdig, skal saucen have en ret tyk konsistens. Hvis den er for tynd, tages låget af, og retten inddampes på svagt blus de sidste minutter inden serveringen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 7963 gange, og udskrevet 130 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider