Klassisk kashmirsk lammeret

Klassisk kashmirsk lammeret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Kashmir

KashmirIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.udbenet magert lam i 4 cm. terninger (eksempelvis fra køllen. Husk at fjerne overflødigt fedt)
1 spsk.anisfrø
 Frøene af 2 store brune kardemomme
3 spsk.sennepsolie
0.5 tsk.gurkemeje, stødt
2 tsk.hele spidskommenfrø (tørristes med fennikelfrø)
1 tsk.fennikelfrø (tørristes med spidskommenfrø)
2 middelstore løg, finthakkede
5 fedhvidløg, rives fint
2.5 cm.frisk ingefærrod, rives fint
2 friske grønne chili, hakkes meget fint (husk evt. at fjerne frøene)
9 friske karryblade
2 strimler gul citronskræl (HUSK: Kun den gule del af skrællen)
2 spsk.vineddike
4 dl.kokosmælk (kokosmælk på dåse kan anvendes)
7 spsk.ghee eller olie
 
Opskrift:
Skær kødet i 4 cm. terninger og bank det let med en kødhammer.

Strø det med salt og peber og bland det grundigt. Bland den tørristede stødte koriander med kødet.

Mal de tørristede spidskommensfrø og fennikelfrø sammen i krydderikværnen (morteren) og sæt det til side.

Opvarm olien i en dyb stegepande på middel blus. Når olien er godt varm kommes de hakkede løg i og steges, til de er gyldenbrune.

Derefter tilsættes fintreven ingefærrod og hvidløg, som steges med løgene i et minut under omrøring.

Så kommes kødet i og steges i ca. 5 min., eller til det er blevet let brunet.

Tilsæt kokosmælken sammen med krydderierne og de andre ingredienser. Hvis kokosmælken ikke dækker kødet helt, tilsættes også lidt vand.

Bring langsomt det hele i kog, og når det koger, skru så ned for blusset og lad retten småkoge under låg til kødet er mørt.

Når retten er færdig, skal saucen have en ret tyk konsistens. Hvis den er for tynd, tages låget af, og retten inddampes på svagt blus de sidste minutter inden serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 9374 gange,
og udskrevet 159 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu