Lammelever med svesker og champignons

Lammelever med svesker og champignons, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammelever

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.lammelever
 smør til stegning
14 svesker uden sten, udblødt i vand
250 g.champignon
1 spsk.myntegele
 salt
 friskkværnet peber
5 dl.fløde
 40 g. smør og 50 g. hvedemel rørt sammen til smørbolle til jævning
 
Opskrift:
Leveren skæres i ikke for tykke skiver, der vendes i mel, krydret med salt og peber. Skiverne brunes et kort øjeblik på panden i smør og lægges i en gryde.

Panden koges af med 3 dl. vand, tilsættes fløden og smages til med salt, peber og myntegele. Kan evt. tilsættes lidt kulør.

Champignons, skåret i kvarte, lægges over leveren sammen med de udblødte svesker. Skyen fra panden sies over, og det simrer svagt under låg i 30 min.

Saucen jævnes med smør/melbolle og simrer 5 minutters tid. Smages inden servering til med salt, peber og evt. lidt mere myntegele.

Kartoffelmos eller flutes kan serveres til





karakterer:
Opskriften er vist 11205 gange,
og udskrevet 354 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-01-03 18:59:32
Spørgsmålet var en hel lammelever hvorfor finder å i skier eller noget elt andet

  -   2008-07-09 20:32:40
Jeg synes, at leveren blev noget tør i det. Smagen blev lidt kogt ud. Måske skal leveren bare steges og lægges til side, mens man laver den lækre sovs - og så kun koge med i sovsen i et par minutter?

  -   2007-12-12 12:11:31
Er utrolig velsmagende