Gule Ærter med Knoppinge fra Læsø

Gule Ærter med Knoppinge fra Læsø, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     
Gule Ærter med Knoppinge fra Læsø, billede 4 Gule Ærter med Knoppinge fra Læsø, billede 1 Gule Ærter med Knoppinge fra Læsø, billede 2 Gule Ærter med Knoppinge fra Læsø, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.gule flækærter
15 dl.vand
 
1000 g.saltet flæsk
2 svineskanke
15 dl.vand
 
500 g.byggryn
1 lille løg
50 g.hvedemel
 timian eller merian
125 g.røget flæsketerninger
 
Opskrift:
Ærterne koges møre i vand.

Kød og flæsk koges i vand ca. 1½ time eller til kødet er mørt, hvorefter den skummes fri for fedt.

Byggrynene overhældes med suppe til de danner en tyk grød. Der tilsættes revet løg, timian eller merian, mel og flæsketerninger. Grøden formes med en ske til store boller der koges på suppen i ca. 20 minutter og tages op.

Ærterne blendes med stavblender, spædes op med suppe til passende konsistens. Smages til med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 34521 gange,
og udskrevet 137 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-02-09 18:41:52
Det er sku da meget fint når nogen vil ændre på ens opskrifter. Så skal mand også sørge for at det rigtigt skrevet: det hedder ikke knobbinger men det hedder heller ikke krobbinger men det hedder kroppinger

  -   2017-10-23 16:28:32
KROBBINGER- ikke knobinger- og der er lige så mange opskrifter som der er husstande :)

  -   2013-09-13 16:18:33
Hele skanke skal have ca. 1 time længere end det saltede flæsk, men de kan også skæres i skiver som til osso buco