Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sprængt oksetunge

Sprængt oksetunge, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetunge

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
10 dl.vand
150 g.salt
2 spsk.sukker
1 tsk.atamonpulver
 
Opskrift:
Lagen røres kold sammen og står et par timer til saltet er opløst. Lagen hældes over kødet, der først gnides med salt. Kødet holdes ned med et let pres, og stilles køligt 3 døgn.

Inden servering koges kødet mørt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (9 stemmer)

Opskriften er vist 30006 gange,
og udskrevet 617 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jørn Fabricius  -  2016-10-16 14:38:26
Verdens mest overfladiske og dårlige opskrift. 1/ Salt opløses kun efter mange mange dage i koldt vand. 2/ Suppen som tungen koges i skal have masser af timian, peberkorn, lauerbærblade og 2 bouillionterninger. 3/ "Kødes koges mørt!" -ja, god morgen, hvor længe er det?? Til en normal størrelse oksetunge regnes 2 1/2 til 3 timer. Hvor er det dog ringe, at I vil præsentere sådan noget ubrugeligt møj.

  -  2012-04-01 11:28:23
Efter tungen sprængt og kogt, fjernes det yderste lag af tungen. Kom tungen på grillen med god varme ude i kande af grillen med låg over. Den er klar når den har fået en god farve. kom nu lidt savsmuld på grillen sæt låget på igen i 10 minutter. Det smager fantastisk.