oksemørbrad - afpudset 1000 g. oksemørbrad - afpudset
3
skiver
bacon 3 skiver bacon
25
g.
smør 25 g. smør
3
dl.
fløde 13% 3 dl. fløde 13%
2
dl.
piskefløde 2 dl. piskefløde
kinesisk soya kinesisk soya
6
tsk.
ribsgelé 6 tsk. ribsgelé
salt salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
800
g.
kartofler 800 g. kartofler
10
dl.
vand 10 dl. vand
Opskrift:
Bacon ( eller røget flæsk ) skæres i tern og brunes sammen med mørbraden i smør. Derefter tilsættes kaffefløde, ribsgelé og kinesisk soya.
Læg kartoflerne i en gryde og sørg for at de er dækket helt med vand. Tilsæt salt. Bring gryden i kog, og lad kartoflerne koge 15 min.
Mørbraden vendes af og til, og steges videre i ca. 20 min. Mørbraden tages op og i panden laves saucen med piskefløde og lidt mere ribsgelé.
Saucen tilsættes kulør og kinesisk soya. Skal saucen være tyk skal den jævnes. Kødet skæres på skrå i skiver og anrettes på et fad.