Marinerede oksesteg stegt som vildt

Marinerede oksesteg stegt som vildt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Oksetykkam

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Marinerede oksesteg stegt som vildt, billede 4 Marinerede oksesteg stegt som vildt, billede 1 Marinerede oksesteg stegt som vildt, billede 2 Marinerede oksesteg stegt som vildt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.Oksesteg fx. tykkam eller bov.
2 spsk.Olie eller smør til stegning
 
 Marinade:
2-4 dl.Rødvin
1 dl.olivenolie
3 spsk.Vineddike
1-2 dl.vand
3 fedHvidløg
1 Citron eller lime i skiver
2 Løg – i grove stykker
4 hele Enebær
6 hele Peberkorn
3 Laurbærblade
1 Hel frisk rød chilipeber
 
 Sauce:
 Væden fra oksestegen
2 dl.Piskefløde
30 g.Danablue ost
2 spsk.Ribsgele
 Salt
 peber
 Maizena til jævning hvis der ønskes en tykkere sauce.
 Evt. kulør
 
Opskrift:
Marinaden blandes og hælder over kødet (marinaden skal dække kødet) som dækkes til og stilles i køleskab i 1-2 døgn.

Kødet tages op af lagen og duppes tørt. Marinaden sies. Olien/smør varmes i en gryde og kødet brunes på alle sider. Marinaden hældes ved og bringes i kog. Kødet småsimrer i 1-1½ time til kødet er mørt.

Kartoflerne skrælles og koges/bages. Kødet tages op og dækkes til (trækket 10-15 minutter). Bønnerne koges ”al dente” – der skal stadig være ”bid” i dem. Stegeskyen bringers i kog og piskefløde, osten og gele kommes i og smages til med salt og peber. Saucen kan evt. jævnes. Kødet skæres i skiver og retten er klar til servering.

Serveres med Waldorfsalat, kartofler – efter eget ønske, kogte eller ovnstegte samt kogte grønne bønner.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (18 stemmer)

Opskriften er vist 63425 gange,
og udskrevet 2122 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu