Kalvetykstegsfilet med aspargeskartofler

Kalvetykstegsfilet med aspargeskartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - KalvetyndstegsFilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 kg.tykstegsfilet
600 g.aspargeskartofler
1 bdt.broccoli
 Evt.hvidløg
 
Opskrift:
Kødet brunes 12-15 minutter, eller til fedtet er gyldent, midt i ovnen (bedst på ovnrist over en bradepande) ved 225 grader. Herefter tages kødet ud af ovnen og krydres med salt og peber og evt. hvidløg. Bouillon hældes i bradepanden. Dæmp varmen til 175 grader og steg videre til stegetermometeret viser ca. 60 grader. Tag stegen ud og lad den hvile i ca. 15 minutter inden den skæres for. Kog bradepanden af og lav en god kraftig sauce. Aspargeskartoflerne koges og pilles. Broccolien brækkes i små buketter, koges let og serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 33351 gange,
og udskrevet 837 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-04 18:37:59
Skær kødet MED årene, på størrelse med 500-700 gr. Steg på panden ved høj varme, så årene bliver lukket.. Dette drejer sig om ca. 4 min. Put stykkerne i ovnen ved 200 gr. i 15 minutter. Tag kødet ud, dæk det til, og lad det trække 10 minutter.. Kom igen kødet i ovnen i 15 minutter, og lad igen kødet trække i 10 minutter før det skæres på tværs af årene. Skær i ca. 1 cm. tykke skiver ved servering..

  -   2007-02-25 17:42:56
Det ville være rart med en tidsestimering på stegetid, så man vidst i hvor god tid inden spisetid, man skulle sætte stegen i ovnen.