Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Gammeldags oksesteg med paprikasauce

Gammeldags oksesteg med paprikasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Gammeldags oksesteg med paprikasauce, billede 4 Gammeldags oksesteg med paprikasauce, billede 1 Gammeldags oksesteg med paprikasauce, billede 2 Gammeldags oksesteg med paprikasauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 g.snøret oksetykkam
25 g.smør
200 g.løg
 salt
 peber
2 tsk.mild paprika
1 spsk.rødvinseddike
3 dl.vand
 
 Sovs:
2 små løg
2.5 dl.Cheasy fraiche 9%
1 spsk.paprika edelsuss
1 spsk.hvedemel
1 bdt.hakket persille
 salt
 peber
 
Opskrift:
Pil de to løg og skær dem i halve eller kvarte.

Brun kødet godt på alle sider i smørret i en tykbundet gryde. Drys med salt, peber og paprika. Svits løgene med et par minutter. Hæld eddike og vand ved. Lad stegen simre under låg ved svag varme 2-2 1/2 time.

Vend den én gang undervejs og se efter om væsken fordamper, der skal hele tiden være lidt sky ved stegen.

Tag kødet op og hold det varmt tildækket.

Sovs:
Si skyen.

Pil og hak løgene til sovsen. Svits dem i stegegryden et par minutter. Hæld den siede sky ved og lad det koge 5 minutter. Pisk Cheasy fraiche, hvedemel og paprika sammen i en skål. Pisk lidt af skyen over i og kom det hele tilbage i gryden. Lad sovsen småkoge 5 minutter under omrøring. Rør skyllet hakket persille i. Husk hvis sovsen skal gemmes skal persillen serveres som grønt drys for sig selv. Smag den endeligt til.


Fjern snoren og skær kødet i skiver.

Server med lidt af sovsen henover og grønne bønner eller andre faste grønne grøntsager, kartofler, ris

Tips:

kødmængden er til 2 dage – brug resten af kødet en anden dag

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (28 stemmer)

Opskriften er vist 60981 gange,
og udskrevet 2300 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Stine   -  2013-09-13 18:55:12
Det smager af meget lidt. Ret kedelig ret.

Maren  -  2012-01-24 10:36:12
Rigtig lækker opskrift. Jeg havde gode erfaringer med at hælde gulerødder, knoldselleri, peberfrugt mm hen over stegen den sidste time. Så bliver grøntsager dampet, og de smager vildt godt

Dorte  -  2008-10-25 14:35:28
Super lækker okseteg, det kan ikke blive bedre...

Conny Larsen  -  2007-08-29 00:50:09
Når hele stegen er brunet på alle sider, skal den kal der tilsættes 1-2 store løg og gulerødder, og måske en enkelst porer, og derefter dækkes stegen halvt op med vand i gryden, simrer i ca. 3 timer, stegen tages op og ligges i staniol for at samle kraft, inden sovsen laves. Sovsen (skyen) jævnes med lidt ribsgelè, og en melblanding. Det er en gammeldags pragtfuld oksestteg, den kan ikke undvære gulerødder og en lille porre til at få meget mere smag

Lone  -  2007-04-07 14:00:50
Suveræn god opskrift. Har aldrig lavet oksesteg før og den blev helt perfekt. Sovsen smager RIGTIG godt. Kogte løgene med hele tiden, og næste gang putter jeg mange ved mens den steger fordi de bliver supergode at servere til. Jeg kan på det varmeste anbefale denne opskrift.