Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Ungarnsk gullachsuppe

Ungarnsk gullachsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt :


Ungarnsk gullachsuppe, billede 4 Ungarnsk gullachsuppe, billede 1 Ungarnsk gullachsuppe, billede 2 Ungarnsk gullachsuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
40 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 spsk. Paprika
15 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
1 ds. Flåede tomater, konserves 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
300 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   


Opskrift:
Kødet skæres i små terninger. Margarinen smeltes i en gryde og heri svitses hakkede løg og kød.

Salt og paprika tilsættes og derefter ½ liter vand eller bouillon.

Når kødet er næsten mørt, kommer man kartofler i tern, tomaterne og resten af vandet eller bouillonen ved og suppen koger videre, til kødet er helt mørt.

Suppen smages til, evt. med lidt creme fraiche.

Serveres i suppekopper med friskbagt flutes.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (18 stemmer)

Opskriften er vist 45838 gange,
og udskrevet 1756 gange.
Energi:
KJ total 7074 (1684 kcal)
KJ pr. Pers. 1768 (421 kcal)
Vægt ialt 3040 gram
Vægt pr. Pers. 760 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 232 KJ (55 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 2.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

mic  -  2012-04-23 21:57:26
Super god suppe, en af de bedste vi har smagt! vi skiftede dåsetomaten ud med tomatkoncentrat for at give et lille pift, den kan helt klart anbefales! :)

Mette   -  2012-01-25 19:21:36
Super go opskrift jeg tilsætter også gulerødder og porre og ungerne er helt vilde med den...

Sanne Rasmussen  -  0000-00-00 00:00:00
muligheden for at skrive i "Anvendelighed til/for børn" forsvinder når jeg klikker på "kassen". Jeg ville ha` skrevet at Gullachsuppe er alletiders til børn. Jeg arbejder med blinde børn og denne ret giver rig mulighed for at øve sig i at skære og rengøre forskellige grønsager. "mine" blinde børn er ikke kræsne og spiser derfor denne ret med stort velbehag.

birgit  -  0000-00-00 00:00:00
prøv også at tilsætte hakkede peberfrugter, hakkede chilli samt lidt hvidløg