Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Oksetykkamsteg

Oksetykkamsteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Oksetykkamsteg, billede 4 Oksetykkamsteg, billede 1 Oksetykkamsteg, billede 2 Oksetykkamsteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.steg af oksetykkam
50 g.smør
 salt
 peber
 paprika
2-3 dl.vand
 
Opskrift:
Brun stegen på alle sider i en gryde og tilsæt peber, salt, paprika og 2-3 dl. vand. Læg låg på gryden, dæmp varmen og lad stegen stege videre i 1-1½ time.

Tag stegen op når den er mør. Jævn stegeskyen og tilsæt 2 dl. ymer og smag til med krydderierne.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (23 stemmer)

Opskriften er vist 75309 gange,
og udskrevet 1779 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Morten  -  2015-12-10 17:09:33
1 til 1 1/2 time er ALT for lidt. Den skal ha mindst 2 til 2 1/2 time hvis man vil være sikker på at den er mør og naturligvis ALTID fløde i sovsen. Glaserede perleløg er kongetilbehør og smørstegte ærter og gulerødder og så går det lige i sidebenene men hvad, det er derfor det er dansk og lækkert nåt det nu skal være ind i mellem... *S*

Conny  -  2010-09-18 01:15:31
Brug dog aldrig Ymer. Det syrner sovsen. Hellere Creme fraice eller piskefløde. Vi skal jo dø alligevel af een eller andet fedtproces, og nyd det så længe det varer godt. Det giver den bedste smag.

Conny  -  2010-09-18 01:06:34
en god "gammeldaws" oksesteg. Jeg tilføjer suppeurter(gerne frosne), og lader det stå og simre i ca. 2,5 time. Så er det som "smør. Vi skal have det til fødselsdag på næste lørdag, fordi gæsterne har "krævet det". Koger rene skrubbede kartofler, som ligges i et fad, dryppet med olievenolie samt salt, og ristet i ovnen ca. 20 minutter, + perleløg og salat efter smag.

Mona  -  2009-01-10 23:03:57
Delicat opskrift. Prøv i stedet for vand, at bruge 2,5 dl hvidvin som væske. Cremefraiche 18% er også godt at anvende i skyen, og brug 3-4 tsk. ribsgele til at give sovsen god smag. Rodfrugter og løg kan også bruges som tilbehør til stegen.

Garson de cuisine  -  2008-10-26 18:50:17
Ganske udmærket opskrift. Jeg havde selv brug for lidt guidence omkring stegetiden, så det var mest derfor, jeg kiggede forbi efter opskriften. Jeg vil så tilføje, at det absolut ikke skader at putte lidt gulerødder og andre rodfrugter ned til stegen i gryden. Det gør dog også underværker, hvis man koger fonten ind til en noget kraftigere sag. Min steg blev yderst lækker.

Anita  -  2007-05-19 16:02:04
Mums, smager lækkert!