Italiensk højrebsteg

Italiensk højrebsteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjreb med ben

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :     

Ingredienser:
1000 g.højreb med ben
0.75 dl.olivenolie
 salt
 peber
 
 Sauce:
500 g.tomater (evt. dåse)
1 løg
2 fedhvidløg
2 spsk.olivenolie
1 spsk.finthakkede krydderurter (persille og oregano eller basilikum)
 
Opskrift:
Tomatsaucen:
Skold og flå tomaterne, dåsetomater skal blot dryppe af. Fjern kernerne og skær tomatkødet i små stykker. Pil og hak løget, hak hvidløgene fint. Varm 2 spsk olie op i en gryde og svits løget klart. Tilsæt hvidløget og lad det svitse med et øjeblik uden at brune. Tilsæt tomatkødet og krydderurterne og lad saucen koge igennem. Tag den fra varmen.

Krydr kødet let med peber. Varm 3/4 dl olie op i en stegegryde og brun kødet på alle sider, krydr let med salt. Dæmp varmen og hæld tomatsaucen over, læg låg på og lad kødet stege 35-40 min ved svag varme. Vend kødet når halvdelen af stegetiden er gået. Tag kødet op af gryden og læg det på et varmt fad, dæk det let til og lad det stå og trække 5-8 min. Løsn kødet fra benet og skær det i skiver på skrå.

Anret kødskiverne på et serveringsfad og fordel tomatsaucen over.

Tips:

Bov, tykkam eller klump kan bruges. Så må stegetiden godt og vel fordobles. Løse ris gerne kogt med lidt safran eller smørvendt pasta ledsager fint. Eller flûtes samt fx bønnesalat af hvide bønner.





karakterer:
Opskriften er vist 26785 gange,
og udskrevet 637 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu