Hane i rødvin

Hane i rødvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Hane

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
2500 g.hane eller lignende
1 flaskerødvin
 krydderier
 smør/olie
 løg
 skalotter
 evt.svesker
1 kg.fine grønne bønner
 
Opskrift:
Du skal starte godt et døgn før retten skal spises.

Du tager en hane. Hvis du ikke har sådan en, så kan en god stor høne eller kylling godt bruges. Men en hane smager nu fantastisk godt, og ikke mindst tilberedt på denne måde.

Hanen skal rengøres og klargøres. Gnides med salt og peber. Brunes på alle sider i en stor gryde.

Overhæld så dyret med en flaske rødvin og varm gryden op. Kom et par almindelige løg samt et par skalotteløg i. Tilsæt krydderurter som timian, merian, persille og laurbærblade. Kom også et par ituskårne svesker samt lidt chili og hvidløg i gryden.

Når gryden kommer i kog, skal du skrue ned for varmen. Læg låg på og lad den simre i 45-60 minutter. Sluk derefter for varmen, og lad fuglen stå i gryden! Nu står den og trækker et døgns tid, helst helt dækket af vinen. Det er det, der giver smagen, og kødet farves helt mørkerødt.

Dagen efter fisker du fuglen op ad gryden og deler den i fire stykker. De lægges i en varm ovn og steger ved f.eks. 180 grader C en lille times tid. I mens kan du lave den dejligste sovs.

Si grydens indhold. Du kan sikkert med fordel fryse halvdelen af denne grundsovs ned, for der bliver en del væske ud af det. Kog sovsen op med fx lidt piskefløde, hvis du kan lide det, og tilsæt krydderier efter smag.

Server fuglen med sovs og de grønne bønner, som skal koges i 15 minutter. Et herligt måltid, der ikke ligger tungt. Du behøver ikke engang at servere brød til.


karakterer:
Opskriften er vist 11795 gange,
og udskrevet 313 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu