Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Oksekød i grøn karry

Oksekød i grøn karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseinderlår

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :



Ingredienser:
 Karry:
1 tsk.spidskommen
1 tsk.hel sort peber
4 grønne chilier uden frø
3 hakkede pillede skalotteløg
3 fedpressede hvidløg
2 spsk.friskhakket koriander
2 stilkecitrongræs
0.5 lime hakket skal heraf
 salt
 peber
 
 Oksekød:
1 portion grøn karry (ovenstående mængde)
1 ds.kokosmælk
500 g.mørt okseinderlår eller lignende skåret i små firkantede stykker
 salt
 peber
8 kafir limeblade (kan erstattes med salt og skal af 0.5 lime)
3 gulerødder i skrå tynde skiver
1 frisk grøn chili renset og i strimler
20 bladebasilikum
3 spsk.friske korianderblade
 
Opskrift:
Grøn karry:
Rist korianderfrø og spidskommen på en pande til det begynder at dufte. Stød så dette i en morter og blend samtlige ingredienser sammen i en lille blender eller en kasseret kaffemølle.

Kom så karryen i en gryde sammen med 1 dl. af kokosmælken og ½ dl. vand. Kom kødet ved og lad det simre under låg i 15 minutter.

Kom resten af kokosmælken, limeblade og salt og peber ved og lad retten simre til kødet er mørt, hvilket vil sige mellem 15 og 30 minutter. Rør resten af ingredienserne i og lad det lige koge igennem.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 20674 gange,
og udskrevet 502 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu