revet citron eller limeskal0.5 tsk. revet citron eller limeskal
2
stængler
citrongræs2 stængler citrongræs
0.5
løg0.5 løg
2
fed
hvidløg2 fed hvidløg
0.5
spsk.
rejepasta0.5 spsk. rejepasta
Fyld: Fyld:
2
andebryster2 andebryster
halvdelen af ovennævnte portion rød karry halvdelen af ovennævnte portion rød karry
1
fed
finthakket hvidløg1 fed finthakket hvidløg
1
tsk.
hakket citrongræs1 tsk. hakket citrongræs
1
løg i strimler1 løg i strimler
salt salt
peber peber
evt.
lidt sukker evt. lidt sukker
1
ds.
kokosmælk1 ds. kokosmælk
2
spsk.
tomatpure2 spsk. tomatpure
1
dl.
babyauberginer eller ærter1 dl. babyauberginer eller ærter
Opskrift:
Karry:
Rist spidskommen og koriander på en tør pande og mal det til pulver i kaffemølle eller morter.
Mos de evt. udkernede chilier sammen med salt, citronskal, pillet citrongræs, løg og til sidst det stødte pulver fra før.
En stavblender er velegnet til formålet.
Man kan evt. tilsætte 1-2 spsk. jordnøddeolie for at lette processen.
Fyld:
Skær andebrysterne i smalle stykker med fedtsiden bevaret.
Kom dem i en wok og lad fedtet smelte af.
Det tager 5 minutter.
Tag kødet op.
Rist så karryen, hvidløg, citrongræs og løg heri.
Kom kødet tilbage i wokken.
Kom kokosmælk og tomatpure i.
Lad det småkoge i 15 minutter, tilsæt så babyauberginerne og lad dem koge møre 1-4 minutter.
Serveres pyntet med basilikum eller koriander.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.6
(13 stemmer)
Opskriften er vist 31936 gange, og udskrevet 785 gange.
Kommentarer
Andersmor - 2013-03-05 18:08:26 Super god. Karrypastaen kan suppleres med købt rød karrypasta. Jeg brugte limesaft i stedet for skal, og chilipulver i stedet for chilifrugter, det fungerede fint.
Anette - 2010-08-23 18:20:08 En helt fantastisk opskrift. Jeg brugte kun 2 chillier og 2 fed hvidløg til karryen, og sprang et fed hvidløg over ved stegningen for det ikke skulle blive for stærkt. Det smagte helt fantastisk og alle (også børn) kan spise det.
le - 0000-00-00 00:00:00 billig hvis man ved hvor man skal købe ind
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider