Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Røget Laksemousse

Røget Laksemousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Røget Laksemousse, billede 4 Røget Laksemousse, billede 1 Røget Laksemousse, billede 2 Røget Laksemousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Laks koldrøget 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Tabasco
Peber. hvid
   
  Sauce :
0.5 dl. Mayonnaise 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
  Pynt:
Lakserogn
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   


Opskrift:

Blend laksen. Tilsæt halvdelen af fløden og kør det glat i yderligere 15 sek. Den resterende fløde piskes til flødeskum og tilsæt, bland det hele grundigt.

Krydr med nogle dråber tabasco eller cayennepeber og lidt nymalet hvid peber.

Sauce:
Rør lidt vand i mayonnaisen. Tilsæt hakket dild eller basilikum.

Hæld lidt sauce på hver tallerken. Læg med en ske dyppet i varmt vand, 2-3 ”æg” af mousse midt på tallerknen. Pynt med lakserogn, dildkviste og citronbåde.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (12 stemmer)

Opskriften er vist 171811 gange,
og udskrevet 2611 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2019-12-13 19:04:18
Kan denne fryses.??


Malene  -  2010-12-29 09:20:50
Jeg lavede det sidste år til nytårsaften og tror minsanten jeg laver det igen i år. Det smagte bare så godt og var utrolig nemt at lave :D


  -  0000-00-00 00:00:00
var meget salt , portionerne var for store