Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter














Stegt ris med kylling (Khao Phat Gai)

Stegt ris med kylling (Khao Phat Gai), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Diverse kylling

Oprindelsesland : Thailand - Thailandsk - Thailandske

Thailand - Thailandsk - ThailandskeIndsendt :


Stegt ris med kylling (Khao Phat Gai), billede 4 Stegt ris med kylling (Khao Phat Gai), billede 1 Stegt ris med kylling (Khao Phat Gai), billede 2 Stegt ris med kylling (Khao Phat Gai), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 dl.ris
7 dl.vand
1 tsk.salt
 
1 lille kylling på ca. 1100 g.
2-3 spsk.vindruekerneolie
2 spsk.vineddike
3 fedhvidløg
5-8 chili (Prik kii nuu)
1 æg
2-3 spsk.sød soya sovs (Siiew dahm)
1 løg
1 bdt.forårsløg
2 spsk.fiske sovs
2 spsk.sukker
2 limefrugter
 


Opskrift:

Start med at koge risen efter anvisningen på pakken, og afkøl dem, gerne til næste dag. til 4 personer skal der bruges ca. 1 kg kogte kolde ris.

Udben kyllingen, tag skindet af og skær kyllingekøddet ud i små strimler. Hak løg og forårsløg groft. Knus og hak hvidløgene groft. Knus og hak chilierne fint. Pres saften ud af den ene limefrugt og gem det i en kop. Skær den anden lime ud i små både.

Varm wokken med olie op til den begynder at ryge. Tilsæt hvidløg og lad dem lige akkurat tage farve (10-15sek. !) Tilsæt kyllingestykkerne og hold dem i konstant bevægelse med spatelen. Tilsæt vineddike, æg, løg og soya sovs. Tilsæt fiske sovs og sukker. Tilsæt risen og hold retten i bevægelse i wokken i ca. 5 min. Tag wokken af varmen og tilsæt vårløgene. Hæld limesaften over retten og bland det hele godt sammen.

Servér retten med de små lime-både.

Tips:

Retten er beskrevet med kylling. Du kan udskifte kylling med rejer, svinekød, krabbekød eller hvad du iøvrigt har i dit køleskab fra igår eller i mandags. Hvis du bruger svinekød, så sørg for at det er magert. Til svinekød kan du desuden tilsætte ananas skåret i små stykker. Husk at holde retten i bevægelse,- den er meget nem at brænde på! Til sidst: Af en eller anden grund egner oksekød sig ikke til Khao Phat!




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (22 stemmer)

Opskriften er vist 60017 gange,
og udskrevet 888 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2015-04-09 18:54:53
@Per Prik kii nuu er meget små, så selvom det lyder af meget, er 5-8 stk fint. Men som du siger er det naturligvis smag og behag og Prik kii nuu er ikke kendt for at være en af de milde sorter. ;-)


Per  -  2014-10-01 22:44:07
Jeg kender ikke Prik kii nuu, men 5-8 lyder af meget, vi brugte kun en enkelt af de almindelige aflange chili, men det er jo smag og behag


  -  2010-08-23 15:14:29
det kan anbefales at blande thailandsk soya med hvidløg og chili i skiver og bruge det til en sovs der kommes over retten når man har øst op .. og så selvfølgelig lige en masse frisk koriander henover . det er barre lækker t


carina  -  2010-02-12 11:04:06
det er bare det bedste jeg har smagt. og det er en let ret. jeg siger bare den skal prøves,


pia  -  2009-03-02 12:52:58
.total lækker ret <3 har selv været i Thailand :D PRØV DET ?


Aske  -  2008-08-22 17:01:47
Tilsæt evt. retten en æg, så bliver den endnu bedre.


Anders  -  2008-01-07 09:22:26
Thailands nationalret.