Charlotte Russe

Charlotte Russe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers 8 Pers
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Charlotte Russe, billede 4 Charlotte Russe, billede 1 Charlotte Russe, billede 2 Charlotte Russe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Rouladen:
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
2.5 dl. Jordbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fromage:
7 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
4.5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
3 spsk. Jordbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Indstil ovnen på 250 grader.

Pisk æg og sukker meget grundigt sammen til en lys og luftig masse. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Rør det forsigtigt sammen.

Beklæd en bradepande (ca. 30x40) med bagepapir, fordel dejen heri og bag kagen nederst i ovnen i ca. 5 min. til den har en pæn farve. Drys imens et stykke bagepapir med sukker. Tag kagen ud af ovnen og vend den ud på det sukkerdryssede papir. Træk bagepapiret af bunden (pensl evt. papiret bagpå med koldt vand). Fordel jordbærmarmeladen på kagen med en bred kniv og rul kagen sammen på den lange led. Dæk med bagepapir og lad rouladen afkøle med sammenføjningen nedad.

Skær rouladen i 18 skiver, ca. 1 cm tykke. Fór en passende skål eller form indvendigt med rouladeskiverne - gem de grimmeste skiver til at dække fromagen med. Dæk skålen med plastfilm.

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min. Knug den fri for væde og smelt den i en gryde for svag varme. Lad den køle lidt af og rør yoghurten i. Hak valnødderne og rør dem i yoghurtblandingen sammen med marmeladen. Pisk fløden til skum og vend det i til sidst.

Stil fromagen koldt i ca. 10 til den begynder at stivne. Hæld den så over i skålen til rouladeskiverne og dæk med de resterende skiver. Dæk med plastfilm og sæt skålen i køleskabet natten over.

Vend charlotten ud på et serveringsfad og pynt med friske jordbær.





karakterer:
Opskriften er vist 40759 gange,
og udskrevet 798 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14800 (3523 kcal)
KJ pr. Pers 1850 (440 kcal)
Vægt ialt 1539 gram
Vægt pr. Pers 192 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 961 KJ (228 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 12.1 gram
Kulhydrat 25.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-03-23 10:34:18
Skålen vi har brugt på billedet er 11 cm høj, 24 cm. i diameter i toppen og 10 cm. i diameter i bunden, den kunne godt havde været lidt mindre :)