Lynstegte nudler med jordnødder (Phat Thai)

Lynstegte nudler med jordnødder (Phat Thai), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Nudler

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :



Ingredienser:
250 g.risnudler
3 spsk.vegetabilsk olie
3 fedhvidløg
2 spsk.tørrede rejer
3 spsk.fiskesovs
2 spsk.sød soya (Siiew)
2 spsk.sukker
1 æg
3 spsk.hakket vårløg
1 kopfriske bønnespirer
3 spsk.ristede jordnødder
1-2 tsk.knust tørret chilli (Prik phon)
2 limefrugter
 
Opskrift:
Læg nudlerne i blød i lunkent vand i ca. 20 min. (Hvis du skal bruge dem med det samme kan de blødgøres med kogende vand) Lad dem dryppe godt af i en sigte. Knus hvidløg og hak dem fint. Knus de ristede jordnødder groft i en morter. Pisk ægget sammen. Skær limefrugterne i små både.

Varm olien op til rygepunktet i en wok. Tilsæt de hakkede hvidløg. Tilsæt nudler og hold dem i bevægelse med metalspatelen. Tilsæt herefter tørrede rejer, fiskesovs, sød soyasovs, sukker, pisket æg og jordnødder. Husk at holde retten i bevægelse hele tiden, så den ikke brænder på. Når retten har stegt i ca. 5 min. tages den af varmen og vårløg og bønnespirer tilsættes og blandes i. Serveres med limebåde, der presses for saft ud over retten samt knust, tørret chili (Prik phon)


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (10 stemmer)

Opskriften er vist 29654 gange,
og udskrevet 562 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

filip madsen  -  2009-09-23 17:00:40
super lækker og meget let. bare put mere af det hele rejer nødder og bønnespirer, brugte almindelige rejer.

Niels  -  0000-00-00 00:00:00
Vi plejede at joke med at Phat Thai rimede på Fat Thigh, men hold kæft hvor jeg elsker det.....