Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Brændte mandler

Brændte mandler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SlikRet : Slik - Konfekt

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 40 minutter

Indsendt :


Brændte mandler, billede 4 Brændte mandler, billede 1 Brændte mandler, billede 2 Brændte mandler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
2 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Opskrift:
Vand, sukker (kan skiftes ud med flormelis) og mandler kommes på en pande, der skrues op på fuld blus. sukkerlagen koges ind,imens der røres ind i mellem.

På et tidspunkt "smuldrer" sukkerlagen. Nu skal der skrues ned for varmen og mandlerne vendes konstant indtil sukkeret sidder fast på mandlerne, og de er karameliserede (blanke men humplede).

Hæld da mandlerne ud på et stykke bagepapir eller lign. og køl dem af.

Opbevares i tæt-sluttende glas, hvis de holder så længe.

Tips:

Det tager lidt tid, at koge sukkerlagen ind, men bliv ikke utåmlodig det kan betale sig at vente. Når mandlerne er færdige kommer der "knæk"-lyde fra dem, der indikerer at alt væde er fordampet.



Beskrivelse:
Brændte mandler er en klassiker her i huset, og alting smager jo bedre når man har lavet det selv

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (571 stemmer)

Opskriften er vist 842947 gange,
og udskrevet 14944 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7484 (1781 kcal)
KJ pr. Portion 7484 (1781 kcal)
Vægt ialt 580 gram
Vægt pr. Portion 580 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1290 KJ (307 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 13.5 gram
Kulhydrat 41.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Cindy Manson   -  2019-12-25 16:14:34
Man skal kun bruge 1dl vand

Maria  -  2019-12-24 10:57:37
Første gang jeg laver det. Rigtig godt resultat, men min arm var ved at falde af til sidst. Lidt mindre vand næste gang

Pia  -  2019-12-19 20:18:33
Jeg selv har brugt samme opskrift i MANGE ÅR De smager FANTASTISK

Stef  -  2019-12-06 12:00:10
ÆV mine mandler er helt gennemkogt, slet ikke de der sprøde mandler vi havde glædet os til, og sukkeret smuldre af igen og igen..

Jane  -  2019-12-05 09:36:24
Rigtig god opskrift 👍🏻 Og god forklaring på video. Denne opskrift vil jeg fortsætte med at bruge.

Per  -  2019-11-26 11:16:28
Til Louise... har du prøvet opskriften??? det har jeg og den brænder ikke på pga. vandet. Men bortset fra det så kan du godt spare på vandet, så tager det knapt så længe at koge ind.

Louise  -  2019-11-24 14:57:05
Mega dårlig opskift. Der skal alt for meget vand i, så det er dømt til at gå galt. Brænder på inden det er kogt ind :-(

Jens Kirkeby  -  2019-11-15 21:45:45
Super resultat første gang, plejer kun at lave salt mandler. Men det her er helt sikkert et nyt alternativ.

Charlotte   -  2019-04-05 22:10:35
Alt for meget vand i opskriften. Dømt til at fejle.

Suzette  -  2019-01-06 16:14:38
Virkelig skuffet!!! Mit sikker skuldrede aldrig og jeg ventede hvorfor det blev brændt 😂😂 øv øv. Vi må prøve igen

Jens  -  2018-12-23 22:10:31
Et grundlæggende problem ved opskriften er alt for meget vand. Brug maks. 3/4 dl vand.

Sine  -  2018-12-19 14:23:20
Jeg har prøvet 2 gange nu og sukkeret brænder og bliver sort inden det krystalliserer 🤔

Sofie Hansen   -  2018-11-13 21:39:25
Super lækker mandler, kan man bruge lidt vaniljesukker? Skal helt sikkert prøve med chilli. :-)

Melanie:)  -  2018-11-12 16:30:40
Fantastisk opskrift! Det er første gang jeg laver brændte mandler selv, men bestemt ikke sidste gang. Jeg blev lidt bange for at det var meget svært af kommentaren, men det lykkedes i første forsøg. Og så både smager og ligner de dem jeg køber i byen, slut med at betale 25 kr for 15 brændte mandler, nu laver jeg dem bare selv! denne opskrift kan klart anbefales, jeg rørte hele tiden rundt og havde den oppe på 8 i stedet for fuldt blus. Det tog mig ikke mere end 15 minutter:))

ellagadegaard  -  2018-04-25 17:23:24
Prøv at komme kværnet chili i blandingen, inden den kommes i gryde/pande. Meget populært hos os - men pas på. Det kan nemt blive stærkt.

:)  -  2018-03-15 14:20:55
Super god opskrift, forstår ikke den er gået galt for nogle. - super nemt bare man tager sig den tid det tager og ikke skruer for højt op for varmen og rører rundt i massen oftere end der står i opskriften :)

  -  2018-01-21 16:07:44
var virkelig nogle klamme brændte mandler jeg fik ud af det, er lang fra tilfreds!

Lilli  -  2017-12-30 17:06:44
Det var en rigtig dårlig opskrift😣 De blev helt sorte og ødelagte!!!! Vi spildte lige en masse ting som vi kunne have brugt på noget andet godt!😣

Flemming  -  2017-11-20 16:24:46
Pas på med skrive fuld blus, du brænder mandlerne af! Til alle der følger opskriften vil jeg anbefale at i bruger alm. høj varme og er tålmodige

Vagn Nielsen  -  2017-11-12 16:08:25
Prøvede med et par teskeer lakridspulver. Kan varmt anbefales. Drysses ud over lige før alt vandet er fordampet medens sukkeret stadig er fugtigt. Kommer man det på fra start bruser vandet helt vildt op

  -  2017-11-08 15:32:07
Den nemmeste og bedste opskrift jeg har lavet .

  -  2017-09-27 13:12:09
Jeg bruger altid denne opskrift til alle typer nødder, men laver typisk kun 100 g. Ad gangen. Det tager alt mellem 15-25 minutter, alt efter hvor hurtigt jeg skruer ned. Fatter ikke så mange mislykkes med opskriften, jeg har aldrig haft problemer.

Minowald  -  2017-02-07 20:38:43
Jeg synes aldrig at mit sukker krystalliserede igen, så nu laver jeg almond brittle stedet for :)

peter   -  2016-12-24 15:51:27
rigtig god video til at lære at lave de skøneste mandler hele familien siger de smager som dem man køber fedt tak (PS) se lige den video inden i går igang

Annette  -  2016-12-21 20:43:39
De blev super gode 👍🏼 Yummi yummi 😊

Maja  -  2016-12-14 17:21:45
Lorte opskrift med lort på! Det blev da til brændte mandler..

Gudrun  -  2016-12-13 20:39:08
Super nemme at lave og smager super godt, brugte dog opskriften fra en kommentar, 200g mandler 150g sukker og 2 spske vand

Wicky  -  2016-12-12 23:09:34
God opskrift og de smager perfekt. Til dem der får sorte mandler juster for varmen ikke drøne helt op for blusset når vandet er ved at fordampe så skrue ned for varmen det tager langtid men ventetiden er det hele værd når sukkeret ligger sig som et hvidt sukkerlag om mandlerne så bliv ved med at røre rundt og det vil langsomt smelte og ligge sig om mandlerne som en dejligt brunt knoldet landskab så er de færdige og hurtigt over på et stk bagepapir og skil dem ad med 2 gafler eller hvad man nu vil bruge inden de bliver for kolde.

Camilla  -  2016-12-04 15:38:27
Det var den dårligste opskrift jeg længe har oplevet . Det blev da bogstavelig talt til BRÆNDTE mandler og ikke på den gode måde.. der er alt for meget væske ved , så det ikke når at fordampe inden de brænder på

Thomas Nielsen   -  2016-11-26 10:59:55
Forstår god kommentaren i videoen med "har aldrig hørt dem knække" når der stadig er så meget udsmeltet sukker på mandlerne😊 De kan godt tåle mere

Gitte H  -  2016-11-25 15:42:12
Brændte mandler... Ja det skal jeg lige love for... Totalt uspiselig og en stor klæbrig klump.. 400 gr mandler lige til at smide ud...

Freja risinge Møn   -  2016-11-14 15:14:50
Hej alle sammen det er en dårlig opskrift vi har prøvet at lave dem sukkeret sætter sig ikke fast som de gør når man møder dem på gaden det er ihvertfald ikke en opskrift jeg vil bruge igen

Per  -  2016-10-24 20:34:25
Vi har nu prøver at lave en "bedre" forklaring på video, håber det kan bruges.

Louise  -  2016-10-24 13:51:33
Mine brændte også på. Æv, 400 g mandler lige i skrældespanden!

Susanne Simonsen  -  2016-10-16 16:06:46
Prøvede denne opskrift 2 gange, med et uheldigt udfald, begge gange. Så prøvede jeg metoden, som Anna Mogensen foreslår. Det blev knald godt. Kan klart anbefale hendes opskrift. Der skal være mere sukker, end vand, for at det skal kunne lykkedes.

Nick  -  2015-12-24 14:33:24
smager fantastisk prøv det

Tanja  -  2015-12-21 16:23:06
Øv. Mine mandler brændte på. De blev helt sorte inden sukkeret krystalliserede. Tror 2 dl vand er alt for meget. Øv. 200 gram mandler lige i skraldespanden.

Sadia   -  2015-12-14 23:31:06
Mine brændte på den del hvor sikkert skulle smuldre kom slet ikke ellers kom den så hurtigt at jeg ikke engang opdagede den. Tror der er forskel på om man laver på gas eller el. Jeg har gas og det med fuld varme holder ikke, godt jeg kun spildte 100 g nødder.

Randy McLovin  -  2015-12-08 21:00:00
Lavede disse mandler i et brus af julestemning med de nærmeste. Skepsis var stor, da eksperimenter med brændte mandler før i tiden er gået grueligt galt indenfor vores lille cirkel. Nuvel, man må jo afsøge nye horisonter. Resultatet blev fantastisk. Mandlerne var sprøde og ærbart dækkede af det brune sukker. Processen fra "hvidt stads" og til sukkeret igen begyndte at blive flydende var dog lidt for intens for nogen af de tilhørende, men resultatet kan man ikke argumentere imod. 5 stjerner herfra!

Jonas Hartvig  -  2015-12-08 14:23:26
Jeg plejer at komme en lille smule kanel i - så bliver de lige en tand mere julede ;)

mig  -  2015-11-26 15:36:47
mine mandler brænde på ved fuld varme

  -  2015-10-08 08:45:33
jeg bruger 200 gr. mandler - 150 gr. sukker og 2 spsk vand - det hele i en gryde eller på en pande med det samme og så røres der jævnligt indtil sukkeret sidder fast.

Anne Rasmussen   -  2015-08-28 12:36:09
Hvad har jeg gjort galt? De hænger sammen i en stor klump og de har ikke fået den ujævne form.

Jørgen Rasmussen  -  2015-03-28 16:19:09
Mandlerne/nødderne skal ikke koge med fra begyndelsen, men først kommes på panden når karamellen (sukker og smør) er gyldent. Efter afkøling skilles mandler/nødder fra evt. overskydende karamel : kom det i en plastpose og slå den let mod køkkenbordet.

anna mogensen  -  2015-03-01 12:57:50
Har korrigeret på opskriften mht. sukker og vand og tilføjer et drys kanel. Til 500 g. mandler bruger jeg 3 dl sukker og 1,25 del vand. Vand og sukker koger op før mandler tilsættes. Mandlerne vendes konstant med paletkniv indtil færdige (fuld knald på blusset). De smager rigtig godt uden at alle nødvendigvis bliver blanke. Ved at koge mindre i sukkerblandingen bliver mandlerne mere sprøde synes jeg. PS. Har lige taget tid.Det tager 9 minutter at lave sådan en portion

Jeanne   -  2015-02-12 15:49:20
Det kan man rolig kalde brændte mandler :-0 de smager også sådan. De er heldt sorte 😱

Bettina  -  2014-12-21 14:20:53
VERDENS BEDSTE BRÆNDTE MANDLER.... andet er der ikke at sige til dem :-)

Anne  -  2014-12-20 08:04:50
Jeg har brugt denne opskrift 4 år i træk nu, og jeg har altid fået et fantastisk resultat. De smager himmelsk og venner/familie er vilde med dem...

Anja  -  2014-12-06 20:16:11
Dårlig opskrift! Der skal mere sukker end vand i - ellers begynder siruppen ikke at krystallisere før mandler er brændt på... Mine blev i hvert fald uspiselige :(

  -  2014-12-01 09:07:19
Jeg skruede ned efterhånden. Og de blev perfekte :-)

Nadia  -  2014-11-30 18:37:28
Til alle dem der skriver det brænder på og man skal skrue ned.. Vi fulgte opskriften og de brændte IKKE på og vi skruede ikke ned.. De er blevet Sååå gode. Jeg kan anbefale denne opskrift :D

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her