Karamelmousse

Karamelmousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Karamelmousse, billede 4 Karamelmousse, billede 1 Karamelmousse, billede 2 Karamelmousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
45 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Karamelsauce:
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Karamelsauce:
Sukker og vand koges sammen og koger til sukkeret begynder at karamellisere 5-10 minutter.
Tag gryden af varmen og hæle piskefløden forsigtigt i under konstant omrøring.
Køles helt af ved suetemperatur, kan med med fordel laves dagen før.

Karamelmousse:
Læg husblasen i blød i koldt vand.

Pisk sukker og æggeblommer hvide.
Pisk fløden til flødeskum og vend fløden i sukker og æggeblandingen. Vend så karamelsauce i efter smag, overskydende karamelsovs kan bruges som pynt og/eller serveres til moussen.

Til sidst smeltes husblasen i en lille gryde i det vand der hænger ved og vend det i moussen i en tynd stråle under konstant omrøring.

Kommes i portionglas eller stor skål og stilles så i køleskab i mindst 2 timer, gerne natten over.

Kan pyntes med karamelsauce og bær.


karakterer:
Opskriften er vist 8773 gange,
og udskrevet 152 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12365 (2944 kcal)
KJ pr. Pers. 3091 (736 kcal)
Vægt ialt 908 gram
Vægt pr. Pers. 227 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1361 KJ (324 kcal)
Protein 2.4 gram
Fedt 22.4 gram
Kulhydrat 28.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu