Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Stegt højrebsfilet med rødvinssauce, langtidsstegt

Stegt højrebsfilet med rødvinssauce, langtidsstegt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjrebsfilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Stegt højrebsfilet med rødvinssauce, langtidsstegt, billede 4 Stegt højrebsfilet med rødvinssauce, langtidsstegt, billede 1 Stegt højrebsfilet med rødvinssauce, langtidsstegt, billede 2 Stegt højrebsfilet med rødvinssauce, langtidsstegt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.Oksehøjrebsfilet
1.5 tsk.salt
1 fedhvidløg
 
1 løg
2.5 dl.rødvin
1.5 dl.bouillon
1 dl.fløde 13%
 
Opskrift:
Gnid kødet med salt og hvidløg og læg det på risten over bradepanden. Brun stegen ca. 15 minutter ved 225 grader. Dæmp ovnvarmen til 100-120 grader C. alm. ovn. Kom et delt løg, rødvin og bouillon i bradepanden. Steg kødet 1 ¾-2 timer til et kødtermometer viser 60-62 grader.

Tag stegen ud og læg den på et bræt. Kom alufolie over, mens saucen laves.

Hæld skyen i en gryde og skum det for fedt. Varm skyen op og tilsæt fløde. Kog saucen igennem og smag til med salt og peber.

Skær stegen i tynde skiver.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (22 stemmer)

Opskriften er vist 115095 gange,
og udskrevet 3516 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Thomas  -  2014-05-08 13:21:32
Lyder lækkert men det er da blasfemi at fjerne fedtet inden stegning. Det er en ommer. Så hellere skære det væk efter stegningen. Det er jo der al smagen sidder!!!

  -  2013-09-07 10:22:33
Jeg bruger mere rødvin ca. 4dl. og reduserer den til 2 dl. alene i en gryde så kommer den af med bitterstofferne uden at afleverer dem til saucen

Anne  -  2013-08-24 09:08:33
Vi lavede denne steg fra en kalv. Vi opvarmede til 60 grader, men den var stort set gennemstegt, så det var lidt ærgerligt. Vil også bestemt sige at sovsen skal jævnes og tilsættes kulør, ellers er den lyserød. Vi brugte 1 fed hvidløg til 1500 g. kød og man kunne stort set ikke smage det, så næste gang ville jeg bruge 2 fed og håbe det smager af mere. På trods af de småting var det rigtig lækkert :)

susanne  -  2012-10-22 15:45:18
Spørg slagteren hvor meget stegetermometeret skal op på for at få stegen f.eks rosa. Der er meget forskal på kød. Jeg bruger altid kun oksekød fra Piemontese-racen, og da skal termometeret kun op på 52 grader for at stegen bliver ligesom billedet. Hvis jeg stegte den til 60 grader, ville den være gennemstegt.

sannemor  -  2012-10-22 15:39:11
Meget lækkert. Stegen fik den sidste halve time ved 200 grader og trak i ca ½ time, og var lige tilpas rød til at saften ikke løb ud af den. Foruden rødvin og bouillon, lagde jeg løg, hvidløg, porrer og pastinakker i "sovsen" mens stegen stegte. Den blev siet,jævnet og smagt til med lidt sukker (så forsvinder rødvinens lidt beske smag) og fløde,- uhm den var god. Serverede små ovnbagte kartofler og sauterede rodfrugter til...

Tom  -  2011-04-17 12:29:47
Fortræffelig fremgangsmåde, men husk at hvidløj og alufolie ikke altid er de bedste venner og at alufolien let "brænder" med huller, hvor det rør hvidløjen. Brug evt et rent stykke stof over stegen som afstand til alufolien.