Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Oksefilet, stegt i ovn

Oksefilet, stegt i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

OksefiletUkendt oprindelseslandIndsendt :


Oksefilet, stegt i ovn, billede 4 Oksefilet, stegt i ovn, billede 1 Oksefilet, stegt i ovn, billede 2 Oksefilet, stegt i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Oksefilet, afpudset
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Gnid kødet med salt og peber. Brun den godt på alle sider i en pande i lidt smør eller olie. Læg den i en bradepande og sæt den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn. Steg fileten ca. 20 minutter, afhængig af hvor rødt kødet skal være.

Bruges der stegetermometer skal centrumstemperaturen være:
55-60 grader for rød
60-64 for rosa
65-68 for gennemstegt

Stegen sættes på en kold tallerken eller fad hvor den trækker 10-15 minutter utildækket inden der skæres af den.

Tips:

En stor oksefilet, som ikke kan være på panden brunes først i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn.

Stegetiden for en større oksefilet end i opskriften afhænger mere af tykkelsen på fileten end selve vægten.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (145 stemmer)

Opskriften er vist 450173 gange,
og udskrevet 8811 gange.


Energi:
KJ total 4669 (1111 kcal)
KJ pr. Pers. 1167 (277 kcal)
Vægt ialt 766 gram
Vægt pr. Pers. 191 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 609 KJ (145 kcal)
Protein 21.9 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-04-02 14:16:38
Prøv at ændre i antal personer, til vægten passer med jeres oksefilet, så vil stegetiden sikkert ændre sig. Husk stegetermometer, så går det aldrig galt...


Dælme god mad  -  2014-04-18 18:36:15
Til dem som spørger på stegetid for 2-3kg, se i opskriften, det her er for 750g hvis den er tynd vil jeg forlænge det med 5-10min pr kg extra. dvs. 3kg = 20 min + (2kg x10min)= ca. 40 min og så 15 min hviletid pakket in i staniol og et viskestykke over!


Marianne  -  2012-12-30 10:46:54
Hvor længe skal en på 1,7 kg så have, hvis den skal være medium


joeson  -  2010-01-24 14:24:38
Jens Christian!! Ved brug af stegetermometer er det muligt at stege alle størrelse af oksefilet. Og bliver lige som du ønsker :-)


Jens Christensen  -  2008-12-31 11:53:56
Det ville være godt med en indikation af, hvor lang tid en steg på eks 2 eller 3 kg tager efter bruning. Tak for hjælp


Mona  -  2008-12-31 09:46:31
Helt enig med lone.. enkelt, nemt, og super lækkert!


Per  -  2007-04-08 10:51:53
På billedet har vi afpudset fileten, men nøjes med at linde fedtkanten, så er den nem at skære fra hvis man ikke kan li krølfedt.


lisa  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg er meget tilfreds, da det var en enkel og ligetil tilberedning jeg ønskede så det her er perfekt


lone  -  0000-00-00 00:00:00
rart at det er muligt blot at kunne finde en enkel oplysning på at stege en steg!