Oksefilet, stegt i ovn
Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid kødet med salt og peber.
Brun den godt på alle sider i en pande i lidt smør eller olie.
Læg den i en bradepande og sæt den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn.
Steg fileten ca. 20 minutter, afhængig af hvor rødt kødet skal være.
Bruges der stegetermometer skal centrumstemperaturen være: 55-60 grader for rød 60-64 for rosa 65-68 for gennemstegt Stegen sættes på en kold tallerken eller fad hvor den trækker 10-15 minutter utildækket inden der skæres af den. Tips: En stor oksefilet, som ikke kan være på panden brunes først i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn. Stegetiden for en større oksefilet end i opskriften afhænger mere af tykkelsen på fileten end selve vægten. |
|
Opskriften er vist 802702 gange,
og udskrevet 10453 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (172 stemmer) |
|
Kommentarer - 2019-12-28 16:13:21 tak for en god og simpel opskrift, nem at gennemskue, dog var der 1 ting jeg var i tvivl om, nemlig om, når stegen er brunet på pande, er det en kold ovn eller en opvarmet ovn jeg sætter stegen i? Godt nytår - 2016-04-02 14:16:38 Prøv at ændre i antal personer, til vægten passer med jeres oksefilet, så vil stegetiden sikkert ændre sig. Husk stegetermometer, så går det aldrig galt... Dælme god mad - 2014-04-18 18:36:15 Til dem som spørger på stegetid for 2-3kg, se i opskriften, det her er for 750g hvis den er tynd vil jeg forlænge det med 5-10min pr kg extra. dvs. 3kg = 20 min + (2kg x10min)= ca. 40 min og så 15 min hviletid pakket in i staniol og et viskestykke over! Marianne - 2012-12-30 10:46:54 Hvor længe skal en på 1,7 kg så have, hvis den skal være medium joeson - 2010-01-24 14:24:38 Jens Christian!! Ved brug af stegetermometer er det muligt at stege alle størrelse af oksefilet. Og bliver lige som du ønsker :-) Jens Christensen - 2008-12-31 11:53:56 Det ville være godt med en indikation af, hvor lang tid en steg på eks 2 eller 3 kg tager efter bruning. Tak for hjælp Mona - 2008-12-31 09:46:31 Helt enig med lone.. enkelt, nemt, og super lækkert! Per - 2007-04-08 10:51:53 På billedet har vi afpudset fileten, men nøjes med at linde fedtkanten, så er den nem at skære fra hvis man ikke kan li krølfedt. lisa - 0000-00-00 00:00:00 Jeg er meget tilfreds, da det var en enkel og ligetil tilberedning jeg ønskede så det her er perfekt lone - 0000-00-00 00:00:00 rart at det er muligt blot at kunne finde en enkel oplysning på at stege en steg! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne