Oksefilet, stegt i ovn

Oksefilet, stegt i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksefilet, stegt i ovn, billede 4 Oksefilet, stegt i ovn, billede 1 Oksefilet, stegt i ovn, billede 2 Oksefilet, stegt i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Oksefilet, afpudset
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Gnid kødet med salt og peber. Brun den godt på alle sider i en pande i lidt smør eller olie. Læg den i en bradepande og sæt den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn. Steg fileten ca. 20 minutter, afhængig af hvor rødt kødet skal være.

Bruges der stegetermometer skal centrumstemperaturen være:
55-60 grader for rød
60-64 for rosa
65-68 for gennemstegt

Stegen sættes på en kold tallerken eller fad hvor den trækker 10-15 minutter utildækket inden der skæres af den.

Tips:

En stor oksefilet, som ikke kan være på panden brunes først i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn.

Stegetiden for en større oksefilet end i opskriften afhænger mere af tykkelsen på fileten end selve vægten.





Beskrivelse:

Saftig oksefilet stegt i ovn

Det er ikke helt uden grund, at oksefilet er en sand favorit blandt mange kødelskere. Fileten er nemlig et saftigt og velsmagende stykke kød, som egner sig perfekt til alle anledninger. Også tilbehøret er let at variere - der er så meget, som passer til denne oksefilet opskrift. Hvis du ønsker at gå den klassiske og sikre vej, er kartofler og sovs, nærmere betegnet bearnaise, altid et sikkert hit. Du kan også forsøge dig med forskellige typer lette grønne salater.

Oksefilets stegetid afhænger af, hvilket resultat du ønsker. Bruges der stegetermometer skal oksefilets kernetemperatur være:
55-60 grader for rød
60-64 for rosa
65-68 for gennemstegt

Et alsidigt stykke kød med mange muligheder

Oksefileten er en lang rygmuskel, som er kendt for at være særlig mør. De fleste fedtmarmoreringer sidder tættest ved hovedet, mens den modsatte ende er mere mager. Udskæringen består af et minimum af fedt og bindevæv, fordi rygmusklen ikke er i bevægelse, som mange af de andre muskelgrupper. Fileten kan enten spises som en hel steg eller skæres ud i mindre bøffer.

Oksefilet tilberedning

Oksefilet kan tilberedes ved både grill og stegning, hvilket gør fileten til et must, når den står på grill om sommeren. Kødet formår endvidere at bevare sine safter selv ved høj varmepåvirkning.

FAQ

Hvor lang tid skal en oksefilet have i ovnen?

Stegetiden for oksefilet afhænger af filetens tykkelse samt hvilket resultat du går efter. Kernetemperaturen for oksefilet skal ligge på 55-60 grader for rød, 60-64 grader for rosa 65-68 grader for gennemstegt.

Hvordan skæres oksefilet?

Oksefilet er udskæringen, som sidder langs ryggen. Stykket der sidder tættest mod hovedet indeholder flere fedtmarmoreringer eller det bagerste, som er mere magert.

Hvor meget oksefilet pr. person?

Påregn ca. 150-200 g oksefilet pr. person. Du kan se den beregnede mængde pr. person i vores beregner her. Eller ændre i antallet af personer øverst til venstre i opskriften.

Hvor sidder oksefilet?

Oksefileten er den øverste del på oksen, nærmere betegnet den lange rygmuskel.

Hvad er oksefilet?

Oksefilet er en mør og smagfuld udskæring, som sidder langs ryggen på dyret. Fileten kan tilberedes på flere måder såsom grill eller stegning i ovnen. Oksefilets temperatur skal ligge på minimum 55-60 grader, hvis du ønsker et rødt stykke kød.

karakterer:
Opskriften er vist 857464 gange,
og udskrevet 11059 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (174 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4669 (1111 kcal)
KJ pr. Pers. 1167 (277 kcal)
Vægt ialt 766 gram
Vægt pr. Pers. 191 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 609 KJ (145 kcal)
Protein 21.9 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-12-28 16:13:21
tak for en god og simpel opskrift, nem at gennemskue, dog var der 1 ting jeg var i tvivl om, nemlig om, når stegen er brunet på pande, er det en kold ovn eller en opvarmet ovn jeg sætter stegen i? Godt nytår

  -   2016-04-02 14:16:38
Prøv at ændre i antal personer, til vægten passer med jeres oksefilet, så vil stegetiden sikkert ændre sig. Husk stegetermometer, så går det aldrig galt...

  -   2014-04-18 18:36:15
Til dem som spørger på stegetid for 2-3kg, se i opskriften, det her er for 750g hvis den er tynd vil jeg forlænge det med 5-10min pr kg extra. dvs. 3kg = 20 min + (2kg x10min)= ca. 40 min og så 15 min hviletid pakket in i staniol og et viskestykke over!

  -   2012-12-30 10:46:54
Hvor længe skal en på 1,7 kg så have, hvis den skal være medium

  -   2010-01-24 14:24:38
Jens Christian!! Ved brug af stegetermometer er det muligt at stege alle størrelse af oksefilet. Og bliver lige som du ønsker :-)

  -   2008-12-31 11:53:56
Det ville være godt med en indikation af, hvor lang tid en steg på eks 2 eller 3 kg tager efter bruning. Tak for hjælp

  -   2008-12-31 09:46:31
Helt enig med lone.. enkelt, nemt, og super lækkert!

  -   2007-04-08 10:51:53
På billedet har vi afpudset fileten, men nøjes med at linde fedtkanten, så er den nem at skære fra hvis man ikke kan li krølfedt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg er meget tilfreds, da det var en enkel og ligetil tilberedning jeg ønskede så det her er perfekt

  -   2005-01-01 01:01:01
rart at det er muligt blot at kunne finde en enkel oplysning på at stege en steg!