Elgsteg

Elgsteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Elg - Elsdyr

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :     

Ingredienser:
1.5-2 kg.frossent elg kød uden ben fx yder eller inderlår
 
 Marinade af:
1 l.vand
0.5 dl.salt
2 bouillonterninger, okse
1 spsk.sukker
1 løg
1 gulerod
1 tsk.sort peber
2 laurbærblade
1 bdt.persille
 
 Grønsagsblanding af:
20 minimajskolber
4 røde peberfrugter
750 g.grønne bønner
2 spsk.olivenolie
0.5 tsk.salt
 
Opskrift:
Læg det uoptøede kød i et fad og steg det ved 100 grader i ca. 12 timer. Efter 3 – 4 timer stikkes et stegetermometer i stegen. Når termometeret viser 70 grader er stegen færdig.

Kog vandet til marinaden og tilsæt salt, bouillonterninger og sukker. Hak persillen, skræl løg og gulerod og skær dem i skiver. Læg dem i marinaden sammen med groft malet sort peber.

Kog marinaden i 5 – 10 minutter. Hæld den derefter over kødet i fadet eller i en skål, der lige kan rumme kødet. Marinaden skal dække kødet helt. Lad stegen stå i mindst 6 timer. Skær den herefter ud i tynde skiver.

Skær minimajs, udkernede peberfrugter og bønner i mindre stykker. Svits dem i fedtstof i nogle minutter og drys med salt.

Servering:
Server stegen med en kartoffelgratin eller kartoffelmos

Tips:

Hvis du vil have en mere vildtsmag på stegen, kan du tilsætte 10 – 15 tørrede enebær i marinaden.





karakterer:
Opskriften er vist 42577 gange,
og udskrevet 1127 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-02-27 09:04:29
Hvis man følger opskriften så bliver det koldt kød der skal serveres, er dette meningen ???

  -   2009-10-06 12:33:48
12 timer i en ovn - det lyder tørt

  -   2005-01-01 01:01:01
Er startet med et optøet stykke og har marneret det derefter stegt det som angivet