Brunkager med almindeligt sukker

Brunkager med almindeligt sukker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : milla

Indsendt :      Red :
Brunkager med almindeligt sukker, billede 4 Brunkager med almindeligt sukker, billede 1 Brunkager med almindeligt sukker, billede 2 Brunkager med almindeligt sukker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
450 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
250 gram Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 spsk. Potaske
1 spsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
3 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
75 gram Pomerans, kandiseret 1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
100 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Smør, sukker og sirup varmes op under omrøring til det syder i kanten. Fjernes fra varmen. Potasken udrøres i lidt koldt vand og tilsættes. Krydderierne drysses i sammen med hakket pomeransskal og smuttede mandler, der er snittet groft på langs. Massen afkøles, til den er håndvarm.

Melet æltes i og dejen trilles i tykke pølser, som lægges koldt nogle timer eller dage, som det passer bedst.

Udskæres i tynde kager og bages ved 180 grader C. alm. ovn i 6-7 min.

Tips:

Der bliver ca. 400 stk. ud af 1 portion





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Brunkager

karakterer:
Opskriften er vist 206176 gange,
og udskrevet 6128 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (146 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 44041 (10486 kcal)
KJ pr. Portion 44041 (10486 kcal)
Vægt ialt 2404 gram
Vægt pr. Portion 2404 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1832 KJ (436 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 19.2 gram
Kulhydrat 61.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-05 19:57:03
De smager fantastiske... Dog har jeg aldrig brugt Pomeransskal i mine potioner

  -   2013-12-09 18:23:45
Jeg synes de har vi laver de smager godt. Vi lave været år nogen det er jul. Vi elsker at laver dem har det ssssssmmmmmaaaagggeer sså godt

  -   2013-12-08 10:06:32
super opskrift!

  -   2013-12-07 11:35:44
Rigtig lækre. Ligesom nogle andre havde jeg også svært ved at få dejen til at hænge sammen da jeg skule rulle den, den smuldrede hele tiden. Jeg tilsatte lidt vand, og så gik det fint derfra.

  -   2013-12-07 11:28:53
Nemme, sprøde og smager dejligt. Jeg undlod dog nellikerne og pomeransskallen.

  -   2013-10-31 18:07:32
Carina: Pomerans er en citrusfrugt. Skallen findes som regel kandiseret i mindre bakker og kan købes i specialbutikker og visse grønthandlere. Kun de færreste supermarkeder fører det nu. I stedet kan bruges sukat eller syltet appelsinskal. Hvis man er helt vild med smagen, kan man marinere sin sukat eller appelsinskal i Grand Marnier eller Cointreau. De to laves af pomerans og giver en fin smag til kagerne.

  -   2012-11-18 12:57:49
Kan man rule den ud og bruge kage"udstikkere" til at lave den til sove forme i stedet for runde?

  -   2012-10-15 15:13:18
Hvad er Pomeransskal og hvor køber jeg det?

  -   2010-12-20 13:16:01
Daniel- jeg havde præcis samme problem, og jeg tilsatte bare et æg for at gøre den mere samarbejdsvillig, og det fungerede dog fint. Mine blev bare rigtig lyse i forhold til kagerne på billedet, burde sirupen ikke være mørk istedet for lys?!

  -   2010-12-11 00:12:50
Havde problemer med at få dejen til at hænge sammen når jeg skulle rulle den. Det smuldrede nermest bare ud af hænderne på mig.. Kan det være fordi massen var for varm da jeg tilsatte potasken?

  -   2010-12-03 12:19:55
Mmh... Kunne de blive bedre? :-)

  -   2010-11-24 13:42:04
kan man bruge natron eller bagepulver i stedet for potaske?

  -   2010-09-18 15:00:42
Et smart trick, hvis man har en pålægsmaskine: Arrangér dejen i pølser á ca 25-30 cm. Køl ned i fryseren i nogle timer (eller til du skal bruge den). Skær dejen i skiver på pålægsmaskinen og sæt dem i ovnen. Jeg laver altid en ordentlig portion, så jeg kan have friskbagte brunkager på 15 min, hvis der nu skulle komme uventede julegæster. Jeg gør det også til de ventede gæster.

  -   2009-12-15 22:09:17
Jeg hamrer altid på mine hele nelliker med en kødhammer - det giver det bedste resultat ! Jeg ved ikke, hvad det er med mig, men kommer altid til at købe hele nelliker i stedet for stødt. Jeg er fjollet ! P.s Hvis du har en løs flise, så kan du kaste den ned på posen med nelliker. Men hvis du ingen fliser har udenfor, så lad være med at bruge den løse flise på dit spækbræt. Pas dog på tæerne...

  -   2008-12-03 15:16:10
Min far og jeg har lavt dem og vi synes de er nemme at lave og så smager de rigtig godt!!!:)

  -   2007-12-25 14:00:37
Til Jens: Hvis man er kommet til at købe hele nelliker eller af anden grund ikke har andre end de hele kan følgende gøres: put den mængde nelliker du regner med du skal bruge i en frysepose, bind knude på posen helt nede ved nellikerne, tag en frysepose mere og gør det samme igen. Læg nu posen med nelliker på fliserne udenfor eller på et spækbræt indenfor (hvis man ikke har fliser udenfor). Herefter findes en hammer frem og man knuser/støder selv nellikerne ved at hamre hammeren ned på posen. Dog kan dette også gøres lettere hvis man har en morter, så morter man dem naturligvis bare deri ;)

  -   2007-12-08 23:03:03
ok smager brun kager ikke godt selv om,, om de er sprøje

  -   2007-11-30 15:06:51
Kunne man ikke skrive at det er stødte nelliker der skal bruges?? Er lige kommet til at købe hele!

  -   2007-11-22 21:01:42
de er ok

  -   2005-01-01 01:01:01
Hmm lækert men når man ikke kan tåle nødder, kokos, kanel, mandler, sirup er der ikke så meget med det

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig lækkert !!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er nemt at lave..! og smager godt..

  -   2005-01-01 01:01:01
ikke helt så sprøde som en kage skal være

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig gode og nem at lave

  -   2005-01-01 01:01:01
god fornøjelse Marianne

  -   2005-01-01 01:01:01
God smag og lækre sprøde