Fedtfattig dessertkage med bær

Fedtfattig dessertkage med bær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Bær - Skovbær

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Fedtfattig dessertkage med bær, billede 4 Fedtfattig dessertkage med bær, billede 1 Fedtfattig dessertkage med bær, billede 2 Fedtfattig dessertkage med bær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Skovbær frost Skovbærblandinge fra frigodan indeholder 20% brombær 20% solbær 20% ribs og 20% hindbær.
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Dej:
35 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
10 Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
De blandede bær hældes ud i et tærtefad ca. 27 cm i diameter eller andet ildfast fad, sukker strøs henover.

Dej:
Hasselnødderne hakkes.
Hasselnødder og de øvrige ingredienser samles så godt som muligt i en skål. Brug gerne hænderne til at få det til at hænge sammen.

Dejen smuldres over fyldet. Forsøg at dække fyldet med dejen.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.

Kagen serveres lun med en god fedtfattig vanilie-is eller fromage frais til.





karakterer:
Opskriften er vist 126380 gange,
og udskrevet 4766 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (70 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6948 (1654 kcal)
KJ pr. Pers. 1737 (413 kcal)
Vægt ialt 786 gram
Vægt pr. Pers. 196 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 884 KJ (210 kcal)
Protein 2.9 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 42.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-08-07 19:00:34
Smagen er god men konsistensen er da ret underlig - gummiagtig indeni og hård udenpå. Mon ikke den ville blive bedre, hvis man erstattede mel med havregryn.

  -   2018-12-24 12:18:56
Alm sukker kan erstatte med Easis strø mindre kcal god sukker smag

  -   2012-04-04 08:51:31
Jeg synes godt om at dejen bliver hård, så der er noget at tykke på *S*

  -   2011-05-17 17:57:41
Min smuldrdej på toppen blev meget hård, sådan så den næsten gjorde ondt i tænderne. Er der nogen der ved hvorfor? Jeg gav kun kagen ca. 22 min ved 200 g. Ellers helt fantastisk!

  -   2011-02-08 16:29:17
Super nem, Super hurtig, Super god

  -   2010-12-29 11:15:52
Det er en rigtig lækker kage, den er altid et hit :) Den er nem at lave og smager super med creme fraiche til

  -   2008-08-28 12:46:30
Vær opmærksom på at der i mange købe makroner er rester af mælk, også selvom det ikke står på varedek.

  -   2008-03-28 14:37:11
uhmm smager så godt...., og tager jo ingen tid at lave. For at gøre det endnu mere lækkert og sundt. Servere desserten med græst yougurt tilsat sødemiddel og vaniliesukker. Det er dejlig cremet, og smager bedre end creme fraice...

  -   2008-03-26 21:46:01
Den smager superskønt med creme fraiché ovenpå, evt. cheasy 9% eller noget græsk yoghurt.. mums.

  -   2008-03-10 10:54:17
Nu har min veninde og jeg lavet den en del gange, og vi elsker den simpelthen! Den er bareså lækker, især hvis man spiser lidt is til! Jeg kan helt klart anbefale den.

  -   2007-07-14 14:22:33
den er lækker.... nam

  -   2007-06-23 11:40:27
Den er bare vildt god den kage! Jeg kan varmt anbefale den.

  -   2007-05-28 17:38:12
Den er mega god

  -   2007-04-03 23:52:47
der er æg i makroner

  -   2007-03-20 14:03:49
i kan også bruge flydne sød i steden for sirup men pas på det søder meget.

  -   2007-03-01 13:12:42
Fantastisk dessert! Lavede den med hindbær og solbær. Vil også prøve med æble og kanel!

  -   2007-02-21 23:35:50
superlækker.

  -   2007-02-20 10:37:58
5700: måske fedtfattig - men alt alt for mange kulhydrater

  -   2007-02-19 09:26:48
Hvad hjælper det at den er fedtfattig, når den så er fyldt med så meget sukker i stedet for??!

  -   2005-01-01 01:01:01
En anden variant af smuldredejen; lige dele havregryn og smør/flydende margarine ex. 50g x 50g. slut af med hakkede mandler. Jeg har aldrig selv makroner liggende derfor er denne variant måske lettere ved hånden?

  -   2005-01-01 01:01:01
det er rigtig dejligt du sætter billeder ind!

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har lige lavet den i tre variationer, skovbær, hindbær og brombær, alle tre blev virkelig gode.

  -   2005-01-01 01:01:01
smager godt.....

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg har sukkersyge

  -   2005-01-01 01:01:01
det er så nemt, og er hver gang en succes. Lige så skøn med flødeskum eller is

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er rigtig god, men for at gøre den endnu mere kaloriefattig kan man skifte makronerne ud med 100g almindelig rasp. Det er også guf!

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg må desværre sige, at denne ikke er min undlings dessert... Mine gæster spurgte dog efter opskriften, så det må være ne smagssag!

  -   2005-01-01 01:01:01
ja, den er altså god

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har efterhånden serveret denne kage mange gange både som dessert, men også til kaffe/te-bordet...og alle synes at elske denne kage. Den er minsandten da også bare så god.

  -   2005-01-01 01:01:01
det ser da godt ud!!

  -   2005-01-01 01:01:01
...uhhhmmm...smager dejligt!!!