Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fedtekager

Fedtekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :



Ingredienser:
125 g.ukrydret svinefedt
175 g.sukker
2 tsk.vanillesukker
225 g.hvedemel
0.5 tsk.hjortetaksalt
 
Opskrift:
Fedtet smeltes ved ganske svag varme, fjernes fra varmen og røres med sukker og vanillesukker.Mel og hjortetaksalt sigtes sammen og tilsættes lidt efter lidt. Dejen trilles i fingertykke pølser, der snittes i småstykker. Disse trilles så længe, at kuglerne bliver bløde og smidige. Dejen er nemlig ret tør og smuldrende. Kuglerne trykkes flade på plader med bagepapir, til de er ½ cm høje og på størrelse med 5-kroner. Pladerne stilles i forvarmet ovn. Bages ca. 15 min.ved 165° . Fedtkager skal være helt blege, de skal hæve under bagningen, og overfladen skal krakelere.

Tips:

Sønderjyske

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (14 stemmer)

Opskriften er vist 28518 gange,
og udskrevet 449 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Sønderjyden  -  2011-11-19 09:08:49
Må med skam meddele, at de intet har med sønderjydske fedtkager at gøre. Vi smelter ikke fedtet. Vi ælter fedt mel sukker og vaniliesukker, det er håndvarmen der får det til at hænge sammen. Personligt kommer jeg først hjotetakssalt i når dejen er ved at være der. (Der kan snydes ved at komme det hele i røremaskinen) kagerne skal ligesom i opskriften på siden krakelere