Chokoladespecier - Specier med chokolade

Chokoladespecier - Specier med chokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 60 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Specier

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Chokoladespecier - Specier med chokolade, billede 4 Chokoladespecier - Specier med chokolade, billede 1 Chokoladespecier - Specier med chokolade, billede 2 Chokoladespecier - Specier med chokolade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
150 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Flormelis, mel, smør og æg blandes sammen til en dej. Chokoladen hakken i små stykker og blandes i. ( Skal først blandes i den færdige dej, ellers kan man ikke få den til at hænge sammen).

Dejen rulles ud i to lige store pølser og lægges på bagepapir i køleskabet i ca. 1 time.

Pølserne tages ud og skæres i tynde skiver, og bages til de er lysebrune ved 250 grader C alm. ovn ca. 5 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 215714 gange,
og udskrevet 7057 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (79 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18221 (4338 kcal)
KJ pr. stk. 303 (72 kcal)
Vægt ialt 920 gram
Vægt pr. stk. 15 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1980 KJ (471 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 28.2 gram
Kulhydrat 50.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-10 22:32:34
Nemme småkager der smager formidabelt. Hvis man ikke er til nødder, så kan jeg anbefale at bruge tørrede tranebær istedet.

  -   2013-10-17 13:49:15
Hej, kan man lave dem med smarties i stedet for mørk chokolade?

  -   2011-12-21 10:32:20
Tilsæt vanille!!

  -   2011-05-06 12:13:32
jeg har ige bagt dem er mega gode har tilsæt hakkede mandler i det blev rigtig gode..... god opskrift en hit

  -   2010-09-21 16:32:55
de er super godt elsker dem. Min og min mand og to børn og familie laver dem meget til fødseldage og sådan noget de er for god. Dig der læser det her lave dem :)

  -   2010-08-21 10:32:24
tror lige jeg vil prøve dem, men er ikke sikker på de bliver så gode for har kun 80% chokolade

  -   2010-05-30 17:10:12
syns virkelig de er mega gode :b.. de skal helt bestemt lavers igen på et tidspunkt ..

  -   2009-12-15 17:27:19
Jeg er ikke helt vild med dem. Synes smagen er rigtig kedelig - der mangler et eller andet i dem som jeg ikke lige ved hvad er. Det er ikke nogen jeg vil lave igen.

  -   2008-12-20 19:46:41
Vi skar skiver på ca. 2 mm, de skal være rimelig ens i tykkelsen for ikke at de tynde bliver brændte.

  -   2007-12-06 12:13:15
Man bliver AFHÆNGIG!! Lavede dem også i USA, og de ville alle have opskriften!

  -   2007-10-04 15:32:19
super god opskrift .. prøv det !

  -   2007-06-23 14:54:49
Lidt for meget fedt, men ellers lækker opskrift.

  -   2006-12-22 23:37:50
De er VILDE med dem i USA. Lavede dem og alle som har smagt dem, har villet have flere.. Saa GO FOR IT!!