Kinagryde i sur-sød sauce

Kinagryde i sur-sød sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Flæskesmåkød

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :
Kinagryde i sur-sød sauce, billede 4 Kinagryde i sur-sød sauce, billede 1 Kinagryde i sur-sød sauce, billede 2 Kinagryde i sur-sød sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.magert svinesmåkød i strimler
2 gulerødder i stave
2 grønne peberfrugter i strimler
¼ kinakål
250 g.ananasstykker (lille dåse)
1 spsk.sojasauce
2 tsk.eddike
4 spsk.majsolie
1 dl.bouillon (terning)
 salt
 
 Marinade:
1 spsk.sojasauce
2 tsk.eddike (evt. lys vineddike)
1 tsk.ingefær
 hakket skalotteløg
1 fedhakket hvidløg
 friskmalet peber
 
Opskrift:
Rør marinaden sammen. vend kødstrimlerne heri og lad dem marinere ca. 1 time.

Rens imens grønsagerne og skær dem i strimler.

Varm 2 spsk. olie i en dyb pande eller en gryde og svits hurtigt grønsagerne heri sammen med hvidløgsterningerne. Tilsæt 1 dl bouillon og lad grønsagerne koge næsten møre. Tilsæt ananasstykker og - saft, soyasauce og 2 tsk. eddike. Jævn let med Maizena og smag til med salt og peber.

Si kødet fra marinaden og brun det over god varme i olie i ca. 2 min. Bland kød og grønsager ved anretningen og serverer retten med løse ris og groft brød.





karakterer:
Opskriften er vist 59035 gange,
og udskrevet 2107 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-02-25 13:41:16
Hej, under svits af grøntsager, bliver der omtalt hvidløgsterninger. De er ikke opført under ingredienser - og hvad er hvidløgsterninger i det hele taget?

  -   2011-03-30 21:55:13
Hvilken slags bouillon skal man bruge ? Svine eller grønsag ? Går ud fra at det er svine, men vil gerne lige være sikker :)

  -   2009-02-18 18:55:47
Smagte rigtig godt, vil helt sikkert lave det en anden gang, brugte også dobb. marinade, vil næste gang evt lade det marinere natten over. Hvidløgsterningerne står ikke i opskriften kun hakket hvidløg til marinaden.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det gør ikke noget at bruge en dobbelt portion marinade.