Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Røget and sizhuan-stil

Røget and sizhuan-stil , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :



Ingredienser:
1 ovnklar and på ca. 2.3 kg
1.75 spsk.salt
175 g.hvedemel
100 g.rørsukker (farin)
4 spsk.sorte theblade
2 stykker frisk ingefærrod
2 store forårsløg
1 helstjerneanis
1.5 tsk.sizhuanpeberkorn
2 spsk.shaoxingvin
 jordnødde- eller majsmel til frituren
1 spsk.sesamolie
 
Opskrift:
Gnid anden grundigt med salt udenpå og indeni. Lad den stå et køligt sted i Ca. 10 timer eller natten over.

Skyl anden grundigt med varmt vand. Tør den. Anden er nu klar til at blive røget.

Beklæd en stor wok med kraftigt folie og strø mel, sukker og theblade i bunden. Anbring en metalfod eller et bambusstativ ovenpå. Læg anden herpå med brystsiden opad og pas på, at der er luft imellem anden og de rygende ingredienser, så røgen frit kan cirkulere. Læg låget over, så det slutter tæt.

Lad varmen være kraftig, til der begynder at sive røg ud, justere således at der fortsat udvikles meget røg. Ryg anden i 15 minutter, vend den med brystsiden nedad og ryg den 15 minutter til. Tag den fra varmen.

Når den er så afkølet, at man kan røre ved den, anbringes den på et ildfast fad med brystsiden opad. Kom det halve af ingefær, forårsløg, stjerneanis, peberkorn og vin indeni, anbring resten på brystet.

Damp anden i dampgryde eller i en anden wok i 1-1¼ time.

Anbring den på en rist til afkøling. Fjern og kasser alle krydderierne. Tør den med køkkenrulle.

Fyld en wok eller frituregryde halvt op med olie. Opvarm det til 190 grader eller til en tør franskbrødsterning bruner på 50 sekunder. Sænk forsigtigt anden ned i olien med brystsiden nedad og steg den i 3-4 minutter til den er brun. Vend anden med en træske i den ene hånd og en anden indeni anden, og steg den anden side, til den er brun. Man kan også øse hed olie over skindet. Læg den på et skærebræt. Smør brystet med sesamolie. Anden kan trancheres enten på kinesisk vis eller på Deres egen måde.

Server den varm.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9173 gange,
og udskrevet 114 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu