Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Andesteg med kastanjer og svesker

Andesteg med kastanjer og svesker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Andesteg med kastanjer og svesker, billede 4 Andesteg med kastanjer og svesker, billede 1 Andesteg med kastanjer og svesker, billede 2 Andesteg med kastanjer og svesker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 and ca. 2600 g (klargjort stand) bruttovægt ca.3000 gr.
250 g.udstenede svesker
300 g.kastanjer
250 g.skalotteløg
 timian
 
 Sauce:
1 spsk.hvedemel
0.5 dl.blommeeddike
 
 Andeunderlag:
 Lidtblandede vinterurter
 suppevisk
 vand
 rødvin
 
 Braiseret rødkål:
800 g.rødkål fintsnittet
6 enebær
 andefedt
2 dl.rødvin
2 faste pærer
1 spsk.honning
 Lidtsvesker fra anden
 
 Bagt hvidløg:
3 hoveder hvidløg
 ovnstegte kartofler
 en "persillade
1000 g.jævne kartofler
4 spsk."persillade" persille og hvidløg hakket fint og blandet
 
Opskrift:
Giv kastanjerne et snit henover "maven" - ikke for dybt - og steg dem på en tør jernpande til de begynder at åbne sig og bliver gule i kødet, ca. 10-15 minutter. Krydr andestegen indvendigt og udvendigt med salt og peber.

Fyld den med svesker, kastanjer, skalotteløg og timian. Fordel "andeunderlaget" i en bradepande (Kog allerbedst en grundsuppe på hals, vinger og kråse, eller læg også disse andestykker i bunden af bradepanden).

Læg anden på en rist med brystet nedad og steg den 1 time ved 160 grader C. alm. ovn. Vend anden og steg den yderligere 1 1/2 time ved samme temperatur. Lad derefter anden trække i ca. 45 minutter. (Spæd med vand under stegningen. Hæld safterne fra et par gang under stegeprocessen. Brug fedtet til grøntsagerne og skyen til saucen nedenfor).

Rødkål krydres med knust enebær, salt og peber og sauteres mørt i andefedt og honning i en gryde under låg. Efter ca. 25 minutter fjernes låget og rødvin tilsættes og koges ind i kålen. Krydres med salt og peber.

Hvidløgshovederne flækkes på tværs, pensles med andefedt, krydres med salt og peber. Pakkes i alufolie og bages ca. 35 minutter ved ca. 180 grader C. alm. ovn til feddene er møre.

Kartoflerne flækkes, pensles med andefedt, krydres med salt og peber, og steges møre i ovnen ved ca. 180 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter. Krydres med "persillade"

Kastanjerne og en tredjedel af sveskerne hakkes groft og kommes i rødkålen. De to pærer skæres i tern og kommes ved.

Sauce:
Resten af sveskerne og skalotteløg kommes i en gryde og ristes kort igennem. Rør melet i. Blommeeddike tilsættes og koges næsten væk. Hæld stegesky og evt. grundsuppe i gryden, og kog saucen til passende intensitet. Smag til med blommeeddike, salt og peber.

Partér anden og stil den i en 250 grader C. alm. ovn, sammen med kartofler og hvidløg, så anden bliver sprød og således, at kartofler og hvidløg bliver gyldne. (pas på at hvidløgene ikke bliver mørkebrune).


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 24509 gange,
og udskrevet 448 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Poul Tullin  -  2016-11-19 18:53:36
Persillade og rødkål med kastanjer var en negativ oplevelse, der sender retten langt væk fra en positiv oplevelse.

Onkel Finn  -  2015-11-10 17:01:40
Jeg kom lidt karry og kanel i den brune sovs. Det smagte fantastisk