Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Pighvar med kartoffelskæl og safransauce

Pighvar med kartoffelskæl og safransauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Pighvar - Pigvar

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 4 x 100 g. pighvar
2 store bagekartofler i tynde skiver stykket ud i små skæl
 
 Mousseline:
100 g.laksekød
2.5 dl.kaffefløde
1 æg
 
 Safransauce:
2.5 dl.fiskefond (bouillonterning + vand)
2.5 dl.hvidvin
0.5 g.hel safran
250 g.usaltet smør
 
 Tilbehør:
2 tomater
 noritang
 
Opskrift:
Mousseline:
Laks og æg blendes til en blank masse og fløden tilsættes langsomt, køres i blender til den er jævn. På fiskestykkerne smøres først mousselinefarsen, dernæst lægges "kartoffelskællene". Fisken kommes på en smurt plade og sættes under grillen i ovnen og grilles 10-15 minutter.

Sauce:
Fiskefond, hvidvin og safran reduceres til det halve. Monteres med koldt smør. Tomatconcassée: Tomaterne ridses i toppen, blomsterarret skæres væk. Tomaterne dyppes et øjeblik i kogende vand. Skindet fjernes, tomaterne skæres i kvarter, kerner og saften fjernes. Tomaterne skæres i små firkanter.

Noritang:
Noritang udblødes i koldt vand og skæres i små stykker.


Fisken anrettes på safransaucen. Tomatconcasse og tang kommes på saucen. Kan serveres med: løse ris, hvide kartofler, brød, flutes, eller små butterdejstrekanter. Variationstips: Der kan i stedet for pighvar også anvendes sandart, slethvar eller helleflynder.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 13607 gange,
og udskrevet 270 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu