Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Gåseragout

Gåseragout, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gås - Diverse gås

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : joeson

Indsendt :



Ingredienser:
2.5 dl.suppe kogt på gåsehals - vinger og en kråse.
250 g.kogeflæsk
250 g.champignons
 lidtgåsefedt
10 dl.tør rødvin
20 g.hvedemel
 salt
 peber
 
 lidt allehånde samt krydderurter: timian - merian - løvstikke og basilikum
 
 Dertil 20 små løg og naturligvis kød fra gåsen og en lever
 
Opskrift:
Flæsk og gåsekød skæres i små stykker og vendes i en gryde med smørret. Når kødet er smukt gyldent, tages det op, og løgene kommes i og svitses, til de tager farve. Også de tages op og smørret bages op med lidt mel, til det begynder at blive brunt.

Nu kommes kød og flæsk tilbage i gryden og rødvin hældes ved. Spæd med suppen og alle ingredienser på nær svampe og lever. Kog det for svag varme i mindst 2 timer.

Skum og si sovsen. Kom champignon i og kog videre i en halv time. Leger sovsen med leveren, som er finthakket, og det hele varmes kraftigt op uden at koge.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)

Opskriften er vist 9151 gange,
og udskrevet 136 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

hilde  -  2010-08-27 10:16:02
god at blive inspireret af. det kan være en foredel at jevne suppen til sidst i stedet for at bage en sauce inden et par timers kogetid. på den måde undgås risikoen for at den brænder på. gør det evt ved at røre melet ud i olie og tilsætte den i en tynd stråle under omrøring.

joeson  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig ret, som egner sig både til hverdad og gæsteret. Eneste ulempe er at den tar lidt tid at lave, men er absolut værd at ofre tid på. :-))