Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hjemmelavet Surkål / Saurkraut (Gammeldags)

Hjemmelavet Surkål / Saurkraut (Gammeldags), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :



Ingredienser:
 Fint strimlet hvidkål og/eller Savoykål
1 spsk.salt pr. kg kål
 
 nogle spsk kærnemælk.
 
 tilsæt eventuelt lidt vand
 
Opskrift:
Fint strimlet hvidkål og/eller Savoykål blandes med 1 spsk salt pr. kg kål, pakkes i krukke og står, til kålen danner saft.

Stilles under pres og sættes til gæring ved stuetemperatur et par uger; gæringen fremskyndes med nogle spsk kærnemælk.

Opbevares derefter køligt, dækket med låg. Kålen må altid være dækket af væsken (tilsæt eventuelt lidt vand).

Ved serveringen skylles kålen igennem med koldt vand, før den anrettes.

Spises især til pøseretter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (41 stemmer)

Opskriften er vist 50811 gange,
og udskrevet 847 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kresten Klit  -  2016-11-08 15:03:31
Udmærket beskrivelse. Men der er vist ikke noget der hedder "pøseretter", med mindre der tales om mad man spiser i overordentlig store mængder og af kæmpetallerkener, så man må pøse på med mad. ;-) Mon ikke der menes pølseretter?

Pickle experten  -  2013-10-23 10:24:19
Ved at tilsætte kærnemælk har du ødelagt hele processen, da kærnemælk danner bakterier mens salt kæmper imod dem. Sådan et kål skal stå i flere måneder før den bliver rigtig sur, og med kærnemælk tvivler jeg at den holder mere end 3 uger.

  -  2012-01-12 01:16:49
KOMMEN ... Så hellere luft i maven:-)

søren bomholt  -  2010-12-11 13:19:51
som alternativ til kærnemælk kan valle bruges

Jette  -  2010-02-26 16:57:36
Jeg kommer kommen i min surkål, det snager dejligt og det gør, at man ikke får så megen luft i maven, som kål er tilbøjelig til at give.

Grønsagsspiseren  -  2008-06-28 11:56:25
Kålen skal krammes. Det gøres ved at den snittede kål lægges i en margreteskål, hænderne vaskes grundigt, og kålen krammes igennem til den vædsker. Kernemælkens ostestof skal først fjernes. Stil en gryde med kernemælk på et lavt blus. Når ostestoffet udskikkes, sies vallen fra. Det er vallen, der bruges. Jeg laver surkål i et henkogningsglas med tætsluttende gummiring. Henkogningsglasset står i en dekorativ krukke med en træplade over i stuen.Efter nogle uger placeres henkogningsglasset i køleskabet. Rådet med at der altid skal være væske over har jeg ikke afprøvet. Det bliver det næste eksperiment. Metoden med at dræne grønsager er ret god til spidskål og squarch. Mælkesyrekulturen kan også købes i en helsekostbutik. Ostestoffet rørt op med rapsolie og klippede purløg er velegnede til fiskeretter.

Per  -  2008-02-08 08:54:30
Jeg havde ikke en krukke hvor det var muligt at lægge pres på kålen, så jeg brugte et stort æltefad og lagde så et tærtefad over med vægt på. Men den sluttede ikke helt til i kanten rundt, og her blev kålen altså mukken, så det er åbenbart vigtigt at hele kålen er dækket. måske man kan lægge witawrap over ??

linda  -  2007-08-02 20:04:25
Det smager absolut pragtfuldt. Min kål får dog lov at trække 3-4 uger