Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Smækker kylling i sort bonnesauce

Smækker kylling i sort bonnesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingelår (diverse)

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :



Ingredienser:
800 g.kyllingelår uden skind og ben
2 smågrønne pebre, uden kerner
1-2 friske grønne chilli, uden kerner, (kan udelades)
1 dl.jordnødde- eller majsolie
5-6 fedhvidløg, pillet og snittet i silketråde
4 forårsløg, snittet i stykker à 2.5 cm. hvide og grønne dele for sig
3 spsk.gærede sorte bønner, renset og moset
1 spsk.shaoxingvin eller mellemtør sherry
 lidt sesamolie (kan udelades)
 chillisauce (kan udelades)
 
 Marinaden:
0.5 tsk.salt
0.5 tsk.sukker
1 spsk.tynd soyasauce
 sort peber, 8 omgange på kværnen
2 tsk.shaoxingvin eller mellemtør sherry
1 tsk.majsmel
2 spsk.æggehvide, let pisket
1.5 spsk.jordnødde- eller majsolie
 
 Saucen:
1 tsk.majsmel
4 spsk.klar suppe eller vand
2 tsk.Østerssauce eller i tsk tyk soyasauce
 
Opskrift:
Skær kyllingekødet i strimler Ca. 5 mm tykke. Læg dem i en skål.

Tilbered marinaden:
bland salt, sukker, soyasauce, peber og vin med kyllingen. Drys majsmel over, tilsæt æggehviden og rør i samme retning, til kødet er dækket. Lad det marinere i 15-20 minutter. Bland olien i.

Snit pebrene i lange, tynde strimler.

Snit chilli i strimler.

Tilbered saucen:
bland majsmel, suppe eller vand, østers-eller soyasauce.

Opvarm en wok. Tilsæt 1 spsk af olien, slyng den rundt. Tilsæt peberen og rør og skub med wokske eller spatel i Ca. 2 minutter. Når det er mørt, men stadig sprødt, lægges det på et varmt fad og holdes varmt.

Vask og tør wok'en.

Varm wok'en over kraftig varme til den ryger. Tilsæt den resterende olie og slyng den rundt. Tilsæt hvidløg, og når det syder og tager farve, tilsæt da chilli, det hvide forårsløg og så den sorte bønnepasta. Rør og bland det med hvidløget. Kom kyllingen i, rør og vend strimlerne i 2 minutter eller til de bliver hvidlige. Skrab imens pastaen fra bunden af gryden op, så den overtrækker kødet.

Hæld vinen i langs siderne af wok'en og lad den syde, rør konstant. Skru ned for varmen, når det holder op med at syde. Tilsæt den godt rørte sauce til kyllingen. Rør mens saucen jævner. Tilsæt peberen og de grønne forårsløg og bland det godt. Læg det på et varmt fad og server det straks. Lidt sesamolie kan dryppes over. Til dem, der kan lide en ekstra stærk smag, kan der serveres chillisauce ved bordet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 8068 gange,
og udskrevet 106 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu