|
800 | g. | kyllingelår uden skind og ben800 g. kyllingelår uden skind og ben | 2 | små | grønne pebre, uden kerner2 små grønne pebre, uden kerner | 1-2 | | friske grønne chilli, uden kerner, (kan udelades)1-2 friske grønne chilli, uden kerner, (kan udelades) | 1 | dl. | jordnødde- eller majsolie1 dl. jordnødde- eller majsolie | 5-6 | fed | hvidløg, pillet og snittet i silketråde 5-6 fed hvidløg, pillet og snittet i silketråde | 4 | | forårsløg, snittet i stykker à 2.5 cm. hvide og grønne dele for sig4 forårsløg, snittet i stykker à 2.5 cm. hvide og grønne dele for sig | 3 | spsk. | gærede sorte bønner, renset og moset3 spsk. gærede sorte bønner, renset og moset | 1 | spsk. | shaoxingvin eller mellemtør sherry1 spsk. shaoxingvin eller mellemtør sherry | | | lidt sesamolie (kan udelades) lidt sesamolie (kan udelades) | | | chillisauce (kan udelades) chillisauce (kan udelades) | | | | | | Marinaden: Marinaden: | 0.5 | tsk. | salt0.5 tsk. salt | 0.5 | tsk. | sukker0.5 tsk. sukker | 1 | spsk. | tynd soyasauce1 spsk. tynd soyasauce | | | sort peber, 8 omgange på kværnen sort peber, 8 omgange på kværnen | 2 | tsk. | shaoxingvin eller mellemtør sherry2 tsk. shaoxingvin eller mellemtør sherry | 1 | tsk. | majsmel1 tsk. majsmel | 2 | spsk. | æggehvide, let pisket2 spsk. æggehvide, let pisket | 1.5 | spsk. | jordnødde- eller majsolie1.5 spsk. jordnødde- eller majsolie | | | | | | Saucen: Saucen: | 1 | tsk. | majsmel1 tsk. majsmel | 4 | spsk. | klar suppe eller vand4 spsk. klar suppe eller vand | 2 | tsk. | Østerssauce eller i tsk tyk soyasauce2 tsk. Østerssauce eller i tsk tyk soyasauce | | | |
| |
Skær kyllingekødet i strimler Ca. 5 mm tykke. Læg dem i en skål.
Tilbered marinaden:
bland salt, sukker, soyasauce, peber og
vin med kyllingen. Drys majsmel over, tilsæt æggehviden og rør i samme retning, til kødet er dækket. Lad det marinere i 15-20 minutter. Bland olien i.
Snit pebrene i lange, tynde strimler.
Snit chilli i strimler.
Tilbered saucen:
bland majsmel, suppe eller vand, østers-eller soyasauce.
Opvarm en wok. Tilsæt 1 spsk af olien, slyng den rundt. Tilsæt peberen og rør og skub med wokske eller spatel i Ca. 2 minutter. Når det er mørt, men stadig sprødt, lægges det på et varmt fad og holdes varmt.
Vask og tør wok'en.
Varm wok'en over kraftig varme til den ryger. Tilsæt den resterende olie og slyng den rundt. Tilsæt hvidløg, og når det syder og tager farve, tilsæt da chilli, det hvide forårsløg og så den sorte bønnepasta. Rør og bland det med hvidløget. Kom kyllingen i, rør og vend strimlerne i 2 minutter eller til de bliver hvidlige. Skrab imens pastaen fra bunden af gryden op, så den overtrækker kødet.
Hæld vinen i langs siderne af wok'en og lad den syde, rør konstant. Skru ned for varmen, når det holder op med at syde. Tilsæt den godt rørte sauce til kyllingen. Rør mens saucen jævner. Tilsæt peberen og de grønne forårsløg og bland det godt. Læg det på et varmt fad og server det straks. Lidt sesamolie kan dryppes over. Til dem, der kan lide en ekstra stærk smag, kan der serveres chillisauce ved bordet.
|