Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Bayonskinke med courgette-terrine og råkost

Bayonskinke med courgette-terrine og råkost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Bayonneskinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.bayonneskinke
 
 Glasering:
1 spsk.olie
2 spsk.rasp
3 spsk.sennep
2 spsk.klippet purløg
 
 Courgette terrine med ærter:
500 g.courgetter
200 g.grønne ærter
1 tsk.olie
 Rasp til formen
1.5 dl.letmælk
1 spsk.majsstivelse
3 æg
1 spsk.reven parmesan
 Salt
 peber
 
 Råkost:
500 g.groftrevne gulerødder
1 lille finthakket rødløg
1 appelsin Saft herfra
2 tsk.vineddike
 
 Tilbehør:
6 tykke skiver rugbrød
450 g.sennep
 
Opskrift:
Kog skinken dækket af vand 46-60 minutter. Lad den trække et kvarter i vandet.

Fjern net, svær og fedt på skinken og læg den i en lille bradepande. Rør ingredienserne til glaseringen sammen og smør den på skinken. Stil den i ovnen ved 200 i ca. 25 minutter til overfladen er gylden og sprød.

Flæk clæk courgetterne på langs og skær dem i skiver på tværs. Kom dem i letsaltet kogende vand og kog dem 5 minutter. Skyl med koldt vand og knug vandet af dem.
Kog ærterne 1 minut, si vandet fra og bland dem med courgetterne. Læg bagepapir i bunden af en brødform, der rummer 1 liter. Smør og drys med rasp. Kom grøntsagerne i.

Pisk mælk og majsstivelse sammen, tilsæt æg, parmesan, salt og peber og hæld det over grøntsagerne. Dæk med alufolie og til formen i en 180 varm ovn i 30 minutter. Fjern foliet og fortsæt ved 200 i ca. 15 minutter til overfladen er gyldenbrun. Lad terrinen trække en halv time før den vendes ud af formen. Skær den i skiver ved serveringen.

Bland alle ingredienserne til råkost. Server med rugbrød og sennep.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 11801 gange,
og udskrevet 203 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu