Thai kødboller med jordnøddesauce

Thai kødboller med jordnøddesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :      Red :
Thai kødboller med jordnøddesauce, billede 4 Thai kødboller med jordnøddesauce, billede 1 Thai kødboller med jordnøddesauce, billede 2 Thai kødboller med jordnøddesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket magert oksekød
 hvedemel til panering
 olie til stegning
2 spsk.hakket frisk koriander
 
 Jordnøddesauce:
1 spsk.rød karrypasta
2 spsk.grovkornet jordnøddesmør
1 spsk.sammenpresset brun farin
1 spsk.citronsaft
3 dl.kokosmælk
 
Opskrift:
Rul det hakkede oksekød til små kødboller og ven dem i et tyndt lag mel. Friter kødbollerne, til de er gyldenbrune og gennemstegte. Dryp af på fedtsugende papir.

Jordnøddesauce:
Fjern det meste af olien fra panden, men lad 1 spsk blive tilbage. Tilsæt karrypasta og steg i 1 minut. Tilsæt alle øvrige ingredienser, undtagen koriander og kog op.

Tilsæt kødbollerne og skru ned for blusset. Lad retten simre i 5 minutter, til saucen begynder at jævne.

Drys koriander over retten og server.





karakterer:
Opskriften er vist 22347 gange,
og udskrevet 372 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-05-05 11:00:57
kunne man komme lidt grønsager i??? bambusskud, vandkastanjer??? løg evt?? lyder ellers lækkert

  -   2008-08-12 13:23:50
Super nem i forhold til mange andre asiatiske retter, og rigtig lækker.