Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Oksekødssamosaer med myntechutney

Oksekødssamosaer med myntechutney, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 spsk.olie
1 mellemstort løg finhakket
2 tsk.ingefær finhakket
400 g.hakket oksekød
1 spsk.karry
1 tsk.salt
1 mellemstor tomat flået og hakket
1 mellemstor kartoffel skåret i tern
0.6 dl.vand
1 spsk.frisk mynte finthakket
1 kg.butterdejsplader
1 æggeblomme let pisket
1 spsk.fløde
 
 Myntechutney:
2.5 dl.frisk mynte
4 forårsløg
1 rød chili renset for frø
0.25 tsk.salt
1 spsk.citronsaft
2 tsk.sukker
0.25 tsk.garam masala
0.6 dl.vand
 


Opskrift:
Varm olien i en dyb pande og tilsæt løg og ingefær. Steg indtil løgene er bløde og gyldne. Tilsæt kød og karry. Svits ved høj varme, indtil kødet er brunet. Tilsæt salt og tomat og lad det simre under låg i 5 minutter. Tilsæt kartofler og vand og lad det koge i 5 minutter. Tag panden af komfuret og stil retten til afkøling. Rør mynten i. Forvarm ovnen til 210 grader. Skær butterdejen ud i cirkler med en diameter på 13cm. Skær cirklerne i halvcirkler. Lav en kegleformet lomme ved at folde halvcirklen og trykke de buede kanter sammen. Læg 2 tsk af kødblandingen i hver af lommerne og luk åbningen ved at trykke kanterne omkring åbningen sammen. Læg butterdejsbrødene på en smurt bageplade. Pisk æggeblommen sammen med fløden og pensl brødene med blandingen. Bag i 10- 15 minutter. Myntechutneydip: Hak mynten, forårsløgene og chilien groft og læg det i en blender eller food-processor sammen med de øvrige ingredienser. Blend det grundigt. Serveres til de varme samosaer.

Kokkens notater: Opbevaringstid: Samosaerne kan forberedes flere timer i forvejen og opbevares i køleskabet. Bag dem lige inden de skal serveres. Chutneyen kan tilberedes dagen i forvejen og opbevares i køleskabet.

Tips:

Chutneyen kan serveres som tilbehør til mange forskellige karryretter. Garam masala er et krydderi, der skal tilsættes, lige inden retten serveres.
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10452 gange,
og udskrevet 258 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2007-04-11 23:00:15
samosa laves med dej af kikærtemel, ikke med butterdej...