Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hvidvin- og basilikum dampet skærisinger med asparges

Hvidvin- og basilikum dampet skærisinger med asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Skærising

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
3 dl.hønsefond
2 dl.hvidvin
 frisk basilikum
1 dl.fløde
1 skalotteløg
 olie
 salt
 peber
1 bdt.asparges
750 g.hele flået skærisinger
 
Opskrift:
Dampede hele skærisinger:
Skærisingerne krydres med salt. Hak løget og svits det i lidt olie i en sauté pande. Kom fond, hvidvin og 2 stilke med blade af basilikum i en gryde og bring det i kog. Skru ned for blusset og placer fiskene i bunden. Lad fisken småsimre i ca. 5-7 min., tag gryden af blusset og lad fisken hvile i gryde i endnu 2-3 min.

Asparges:
Du kan bruge både grønne el. hvide. De grønne skal blot skylles og de nederste 3-5 cm skæres væk. De hvide skal desuden skrælles. Du kan dampe dem i lidt vand i en gryde tilsat lidt salt i ca. 2-3 min. Skal stadig være "al dente" og ikke udkogte. Du kan også koge dem sammen med fisken i de sidste 2-3 min. Det vil kun give god smag til saucen.

Sauce:
Tag fisk og asparges op af gryden. Lad lagen reducere lidt, tilsæt fløde og lad igen saucen kog ind til den får en cremet konsistens. Kan evt. også jævnes med lidt maizena. Smag til med salt og peber.

Server små kartofler til retten.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 12030 gange,
og udskrevet 364 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu