Hvidkålsroulade

Hvidkålsroulade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Hvidkålsroulade, billede 4 Hvidkålsroulade, billede 1 Hvidkålsroulade, billede 2 Hvidkålsroulade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
1 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 tsk. Løg, fintrevet 1 tsk. 6 gram 1 spsk. 18 gram 1 dl. 100 gram
800 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
   
Opskrift:
Kød, havregryn, æg, mælk, krydderier og løg blandes til en fars og stilles koldt i mindst 30 minutter. Farsen skal være rimelig fast i konsistensen.

Hvidkål skæres i store stykker og koges i salt vand i 20 minutter, til det er helt faldet sammen.

Smør en sandkageform med olie eller beklæd den med bagepapir og læg kød og hvidkål lagvis. Start og slut med kød.

Rouladen bages ved 175 grader 1 time.


karakterer:
Opskriften er vist 37266 gange,
og udskrevet 628 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5701 (1357 kcal)
KJ pr. Pers. 1425 (339 kcal)
Vægt ialt 1516 gram
Vægt pr. Pers. 379 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 375 KJ (89 kcal)
Protein 8.3 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 5.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lærke  -  2021-11-01 18:06:17
Jeg forer formen med kogte, hele blade (kogt som til rouletter) og har derfor kål yderst, så for at undgå, at kålen bliver tør, lægger jeg bacon ovenpå.

  -  2013-04-13 10:36:02
Det er en sønderjysk egnsret og det hedder hvidkålsroulade, men har intet med kagen der hedder roulade at gøre.

Louise Stender  -  2011-02-16 19:45:46
Er det ikke mere en lasange end en roulade? For en roulade er jo rullet sammen og det kan man da ikke gøre med denne opskrift? Eller hvad? :)

Anna  -  2011-01-12 18:11:38
Det lyder egentligt ret ulækkert...

  -  2007-01-21 17:35:33
retten smager godt med ristet rugbrød og rødbeder til