|
350 | g. | oksekød, filet, culotte eller inderlår, afpudset350 g. oksekød, filet, culotte eller inderlår, afpudset | 2 | spsk. | skyører, opblødt 2 spsk. skyører, opblødt | | | lille håndfuld gyldne nåle, 5-6 g. lille håndfuld gyldne nåle, 5-6 g. | 4 | | mellemstore kinesiske svampe, opblødt 4 mellemstore kinesiske svampe, opblødt | 1.5 | tsk. | tyk soyasauce1.5 tsk. tyk soyasauce | 3 | spsk. | jordnødde- eller majsolie3 spsk. jordnødde- eller majsolie | 25 | g. | sizhuan-konserveret grønsag, skyllet25 g. sizhuan-konserveret grønsag, skyllet | 3-4 | | forårsløg, skåret i stykker à 5 cm, strimlet på langs3-4 forårsløg, skåret i stykker à 5 cm, strimlet på langs | 2-3 | | konanderblade revet i stykker (kan udelades)2-3 konanderblade revet i stykker (kan udelades) | | | | | | Marinaden: Marinaden: | 1 | cm. | frisk ingefærrod, skrællet og revet fint1 cm. frisk ingefærrod, skrællet og revet fint | 0.25 | tsk. | salt0.25 tsk. salt | 0.25 | tsk. | sukker0.25 tsk. sukker | 1 | spsk. | tyk soyasauce1 spsk. tyk soyasauce | | | sort peber, 6 omgange på kværnen sort peber, 6 omgange på kværnen | 2 | tsk. | shaoxingvin eller mellemtør sherry2 tsk. shaoxingvin eller mellemtør sherry | 2 | tsk. | kartoffelmel2 tsk. kartoffelmel | 2 | spsk. | vand2 spsk. vand | 1 | spsk. | jordnødde- eller majsolie1 spsk. jordnødde- eller majsolie | | | |
| |
Skær oksekødet i stykker à 2,5x4 cm og 6 mm's tykkelse. Læg det i en skål.
Tilbered marinaden: bland ingefær, salt, sukker, soyasauce, peber, vin og kartoffelmel med kødet. Tilsæt vandet, i spsk ad gangen, rør i samme retning, til kødet er godt dækket. Lad det marinere i 20-30 minutter i køleskabet. Bland olien i umiddelbart før dampningen.
Si skyørerne og de gyldne nåle, og tryk vandet af de kinesiske svampe, men lad dem være fugtige. Skær skyørerne i ens stykker. Halver de gyldne nåle på tværs eller langs. Snit de kinesiske svampe i tynde strimler.
Bland skyører, gyldne nåle og kinesiske svampe sammen.
Bland soyasaucen og i spsk af olien i.
Snit den konserverede grønsag i meget tynde stykker.
Bland skyører, gyldne nåle, kinesiske svampe og den konserverede grønsag i oksekødet. Bred det ud på et ildfast fad med skrå sider.
Damp retten i en wok eller dampgryde over kraftig varme i 10 minutter, så er kødet halvt gennemdampet, eller i 13-15 minutter til det er helt gennemdampet. Tag det af varmen og fordel forårsløg og korianderblade ovenpå.
Opvarm de resterende 2 spsk olie i en lille gryde, til det lige
netop ryger. Hæld det over forårsløgene, så er de næsten kogt.
Tag fadet af wok'en eller dampgryden og server straks.
|