|
250 | g. | syltet sennepsgrøn på dåse, skyllet250 g. syltet sennepsgrøn på dåse, skyllet | 2.25 | spsk. | sukker2.25 spsk. sukker | 350 | g. | oksekød, inderlår, culotte eller filet350 g. oksekød, inderlår, culotte eller filet | 1 | tsk. | kartoffelmel1 tsk. kartoffelmel | 6 | spsk. | vand6 spsk. vand | 5 | spsk. | jordnødde- eller majsolie5 spsk. jordnødde- eller majsolie | 4-5 | fed | hvidløg, pillet og hakket fint4-5 fed hvidløg, pillet og hakket fint | 4 | | forårsløg, snittet i stykker à 2.5cm, de hvide og grønne dele for sig4 forårsløg, snittet i stykker à 2.5cm, de hvide og grønne dele for sig | 1 | spsk. | shaoxingvin eller mellemtør sherry1 spsk. shaoxingvin eller mellemtør sherry | 0.5-1 | cm. | frisk ingefærrod, skrællet, hakket fint eller skåret i tynde skiver0.5-1 cm. frisk ingefærrod, skrællet, hakket fint eller skåret i tynde skiver | | | | | | marinaden: marinaden: | 0.25 | tsk. | salt0.25 tsk. salt | 1 | spsk. | tyk soyasauce1 spsk. tyk soyasauce | | | sort peber, 8 omgange på kværnen sort peber, 8 omgange på kværnen | 2 | tsk. | shaoxingvin eller mellemtør sherry2 tsk. shaoxingvin eller mellemtør sherry | 1 | tsk. | kartoffelmel1 tsk. kartoffelmel | 2 | spsk. | vand2 spsk. vand | 1 | tsk. | sesamolie1 tsk. sesamolie | | | |
| |
Denne guangzhounesiske ret, hvis kombination af bitre, krydrede, søde og sure smagsindtryk får tænderne til at løbe i vand, stammer fra området langs den østlige flod i Guangdongprovinsen.
i Snit det syltede sennepsgrøn i tynde strimler. Læg dem i en skål, tilsæt sukker og bland det godt. Lad det stå i stuetemperatur i op til i time.
Skær kødet på tværs af fibrene i skiver, 2,5x4 cm og 6 mm
tykke. Læg dem i en skål.
Tilbered marinaden: bland salt, soyasauce, peber og vin med kødet. Drys kartoffelmel over. Tilsæt vandet, lidt ad gangen, mens De rører i samme retning, til det er vanskeligt at fortsætte, tilsæt så lidt mere vand. Denne proces gør kødet fløj lsagtigt og mørt. Lad det stå i køleskabet i 30 minutter. Bland sesamolien i.
Bland i tsk kartoffelmel med knapt i dl vand i en lille skål, og
stil det til side.
Opvarm en wok over kraftig varme, til den ryger. Tilsæt 4 spsk olie, slyng den rundt. Tilsæt hvidløg, og så snart det tager farve, det hvide forårsløg. Rør. Tilsæt kødet. Vend og skub konstant i 30-60 sekunder til det er delvis stegt. Hæld vinen i langs wok'ens sider. Vend og skub til det holder op at syde. Læg det på et varmt fad.
Hæld den resterende spsk olie i wok'en og slyng den rundt. Kom ingefæren i, rør, og tilsæt syltet sennepsgrøn. Rør og vend til det er rygende varmt, skub det ud i siderne, så der bliver en fordybning i midten.
Læg kødet i midten og hæld straks det opløste kartoffelmel i. Skub og vend kødet til denne jævning er kogt. Rør de grønne forårsløg i. Anret det på et varmt fad. Server straks.
|