Hakkebøf med peberkant og porretærte

Hakkebøf med peberkant og porretærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
800 g.hakket oksekød
 groft knust peber
2-3 porrer
1 løg
600 g.nye kartofler
4 æg
4 dl.fløde
 karry
 salt
 hvid peber
 lidthakket persille
 lidtfrisk basilikum
 
 Mørdej:
150 g.hvedemel
150 g.smør
1 æg
1 knsp.salt
 
 Sauce:
10 g.Madagaskarpeber
1 tsk.sennep
5 dl.oksebouillon
1 peberfrugt (gul/rød)
150 g.smør eller margarine
75 g.hvedemel
 
Opskrift:
Mørdej:
Da mørdejen skal ligge i køleskab mindst 3-4 timer startes med at lave den. Man starter med at blødgøre smørret i melet i en skål, og når selve dejen får en nogenlunde fast og tyk konsistens, kommer man det ene æg i sammen med en smule salt. Det hele æltes godt sammen i hånden, og der tilsættes evt. lidt mel, hvis konsistensen synes at være for klistret eller fedtet. Dejen lægges i en plastpose og trykkes let ud. Dejen hviler i 3-4 timer i køleskab.

Grønsager renses for jord. Porrerne skæres ud i pæne tynde skiver, løget pilles og skæres fint. 4 æg og slås ud i en skål, og 4 dl fløde tilsættes. Æg og fløde piskes let sammen og tilsættes lidt salt, hvid peber og lidt karry.

Mørdejen rulles ud til ca. 4-5 millimeters tykkelse. Dejen lægges i en tærteform og trykkes let. Bunden prikkes let med en gaffel hele vejen rundt, så der er små huller. Porrer og løg fordeles rundt i formen. Derefter hældes de sammenpiskede æg og fløde over. Tærten bages i forvarmet ovn ved 175 grader C. i ca. 45. minutter. I varmluftovn ved 165 grader C, i ca. 40 minutter.

Pebersauce:
Peberfrugten skæres i fine tern og madagaskarpeberen moses grundigt med en ske. I en gryde svitses peberfrugten med de 50 g smør og tilsættes madagaskarpeberen og sennep, det hele svitses godt. Oksebouillonen tilsættes koger i godt og vel 10 minutter. Saucen jævnes af med en melbolle, som er lavet af det sidste mel og smør.

Saucen koges derefter igen godt igennem 10 minutter for at få eventuel melsmag kogt væk.

Kartofler:
De 600 g italienske kartofler sættes over og skal koge i ca. 20 minutter eller til de er næsten møre. Når de er næsten færdige tages de fra blusset og afkøles/pilles for skræl. Kartoflerne sættes derefter over i en gryde med lidt vand og koges færdige. Der tilsættes lidt salt og eventuelt en lille smule smør og der garneres med lidt persille.

Hakkebøfferne formes og trykkes let på begge sider med en kniv. Rulles let med siden til i det grofthakkede peber. Hakkebøfferne steges på en hed pande til de er rosastegte eller hvordan man nu helst vil servere dem. De krydres let med salt.

Anretning:
Hakkebøffen anrettes på en tallerken sammen med et par pæne stykker af porretærten på hver sin side. Garneres let med en smule af pebersaucen. Der lægges eventuelt 3-4 af de små italienske kartofler på tallerkenen. Til sidst pyntes let med lidt friskt basilikum.


karakterer:
Opskriften er vist 11125 gange,
og udskrevet 221 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

andreas  -  2010-11-06 18:52:44
den smager godt

Anja  -  0000-00-00 00:00:00
Retten smager udemærket..men er ikke videre speciel. Det er ikke en jeg villave 2 gange, men fint nok at prøve. Velbekomme!