Hakkebøf med gourmetsauce

Hakkebøf med gourmetsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
500 g.hakket oksekød el. blandet okse/flæskekød
0.25 dl.rasp
1 dl.sødmælk
1 tsk.salt
0.25 tsk.hvid peber
1 spsk.revet løg
 olie eller smør til stegning
 
 Sauce:
1 stort løg
1 fedpresset hvidløg
0.5 rød peberfrugt skåret i terninger
1 spsk.lys fransk sennep
1 spsk.sød sherry
1 spsk.sojasauce
1 tsk.bløde grønne peberkorn
1 dl.vand
0.5 bouillonterninger, okse
 
Opskrift:
Læg raspen i blød i mælken. Ælt det hakkede kød let sammen og rør krydderier og løg i. Tilsæt raspblandingen og form 12 små bøffer, som hakkes flade og runde med en kniv. Brun bøfferne på begge sider rask varme og steg videre et par min. på hver side ved middel varme. Tag bøfferne op og læg dem på et varmt fad. Bland finthakket løg, presset hvidløg, terningeskåret peberfrugt, sennep, sherry, soyasauce samt grønne peberkorn sammen på panden. Tilsæt vand og smuldret bouillonterning og lad det småsnurre et par min. under omrøring. Tilsæt cremefraiche og smag evt. til med ekstra krydderier. Hæld saucen over de varme bøffer og server straks. Tilbehør: Små hvide pillekartofler Pynt: Strimler af rød peberfrugt og et par buketter persille


karakterer:
Opskriften er vist 10285 gange,
og udskrevet 220 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

bassemand  -  2009-10-05 13:31:16
gå hjem bodil. du har ikke forstand på gourmet! Der skal mere fløde og så lidt chili!

Bodil  -  2008-08-31 08:33:24
Smag: sovsen et slemt sammensurium efter min mening. Udseende: lysebrun sovs med terninger af rød peber. Velbekomme. Obs: cremefraiche mangler i oversigt over ingredienser.