Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fedtfattig burgerboller (kold)

Fedtfattig burgerboller (kold), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 8 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anita Madsen

Indsendt :


Fedtfattig burgerboller (kold), billede 4 Fedtfattig burgerboller (kold), billede 1 Fedtfattig burgerboller (kold), billede 2 Fedtfattig burgerboller (kold), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
650 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Fuldkornshvedemel
50 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
25 gram Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
   


Opskrift:
Opløs gæren i det lunkne vand.

Bland hvedemel, fuldkornshvedemel, grahamsmel, sesamfrø, sukker og salt i en skål. Derefter blandes det hele og æltes godt. Hævning ca. 1 time.

Lav 8 boller og tryk dem lidt, og lad dem hæve yderlig ½ time mens ovnen bliver varm. Pensel dem med mælk inden de sættes i ovnen.

Temperatur 180 grader C. alm. ovn ca. 17 minutter midterste rille eller 2. nederst.

Tips:

Mætter utrolig godt, god til pålæg.

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (1402 stemmer)

Opskriften er vist 165844 gange,
og udskrevet 5518 gange.
Energi:
KJ total 11946 (2844 kcal)
KJ pr. stk. 1493 (355 kcal)
Vægt ialt 1318 gram
Vægt pr. stk. 164 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 906 KJ (215 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 2.0 gram
Kulhydrat 44.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anja  -  2014-05-13 07:34:17
Virkelige nemme at lave. Lavede dem med 100g graham og fuldkorns. i stedet for kun 50g, og de blev rigtig lækre - især lige fra ovnen. Ikke fantastiske her morgenen efter, men stadig gode boller

  -  2012-09-11 11:35:34
lyder lækre. Håber de blir bløde

  -  2012-06-24 17:10:50
Pensl i stedet med vand, hvis de skal være helt veganske :-) Men hvis man er ligeglad med det, så er æg altså ret godt at pensle brød med.

Anne  -  2011-04-03 15:26:28
De er bare kanon.....jeg bager dobbelt portion og laver dem mindre, så bruger vi dem til madpakken

Linda  -  2010-10-15 23:27:45
Super, super gode. Jeg brugte lidt mere grahamsmel og sparede på hvedemelet, så bollerne stadig var lidt fedtede efter æltning. Derved bliver de lidt mere luftige og lette. Tak for en SUPER opskrift.

I&J  -  2010-05-31 11:36:16
Vi tilsætter til flydende margarine i, så bliver de ikke så tørre :)

bikke  -  2010-05-26 12:52:50
Virkeligt gode boller/flüte, som dog har godt af lidt mere krydderi(brug, hvad du har; såsom oregano, timian, persille, paprika, basilikum). Der bliver nemt 2-3 flüte ud af en portion. Prøv at tilføje hakket dåsemajs eller soltørrede tomater eller lign. Og ja...mere af det grove mel og mindre hvedemel ;-)

Jones Jr.  -  2010-05-05 14:07:25
Rigtig god opskrift. Har bagt dem et par gange, og eksperimenteret lidt med forskellige grøntsager. Rødbeder, ingefær og gulerødder. Specielt revne rødbeder er godt - og giver en super flot farve!! :D

Bibelot  -  2009-04-22 11:11:59
Jo, de kan sagtens fryses ned. Jeg har gjort det. Sukkeret bør ikke spares væk, da det øger effekten af gæren, så bollerne bliver mere luftige. De skal blot trykkes lidt mere flade før efterhævningen på den ½ time. Jeg bruger også at drysse med sesamfrø, før de sættes i ovnen. Min søn er vilde med bollerne. De bedste af de bedste.

Karina  -  2009-02-24 14:34:19
super gode boller, vi bruger dem til madpakken... men jeg bruger 200g grahamsmel og 200g fuldkornhvedemel..

Chr  -  2008-10-21 16:47:30
Super boller.... Sukker kan sagtens spares væk... Bollerne kan med fordel drysses med sesamsfrø inden de kommer i oven

Nina  -  2008-05-28 15:29:15
Jeg får 12 boller ud af opskriften

Nina  -  2008-05-28 15:28:52
Rigtig rigtig gode og nemme burgerbolle. Komme 150g speltgrahams mel i i stede for fuldkorns og grahams mel.

Berith  -  2008-04-20 12:33:13
Fantastiske burgerboller. 10 stk. er et mere passende antal end 8 stk. Ved 8 stk. synes jeg, at de bliver lige store nok. De er også rigtig gode til mad-pakke-boller.

Ole x'b  -  2008-04-18 18:15:51
Jeg har ikke smagt dem endnu, men de var virkelig nemme at bage...

klaus...  -  2008-02-25 16:59:33
så nem at selv jeg kan finde ud af det..

Mette  -  2007-11-29 19:16:46
Temmelig tøre...ret skuffende

Tina  -  2007-10-04 12:49:52
Boller uden mælk - hvorfor så pensle med mælk.

Per  -  2007-07-11 12:52:46
Syntes måske de bliver lidt store ved 8 boller.

lasse  -  2007-05-30 11:29:08
jeg byttede hvedemel ud med speltmel. Det gør dem ligeså gode og så med flere kostfibre :-)

Maria  -  2007-05-11 13:41:35
er de fryse egnet, er der erfaring med det??

mads  -  2007-03-25 18:23:12
herre oppern dej man får lagt der!!

Sofie  -  0000-00-00 00:00:00
Ok burgerboller, men lige lovligt robuste til min smag. Man kan sagtens få en 10-12 boller ud af portionen.

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Lette at lave og smager godt. Bliver dog noget bastante i det, hvis de bliver for store.

mette  -  0000-00-00 00:00:00
Er afprøvet på en hel skole og faldt i alles smag!!

Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv at bruge denne opskrift næste gang du laver pølsehorn ....

irene  -  0000-00-00 00:00:00
de bedste vi har prøvet, alle kan lide dem

Lone  -  0000-00-00 00:00:00
Smager rigtig godt. Selv børnene foretrækker dem, fremfor de købte.

kia  -  0000-00-00 00:00:00
prøv med 100g fuldkornshvedemel og 100g grahamsmel, det er bare for godt...

Kristine  -  0000-00-00 00:00:00
Nemme at bage.