Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Nøddesouffle

Nøddesouffle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessert souffle

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :



Ingredienser:
75 g.Valnødder
20 cl.Bock eller Doppelbock
1.5 dl.piskefløde
8 spsk.sukker
4 pasteuriserede æg
 
 Sauce:
6 dl.mælk
6 æggeblommer
8 spsk.sukker
 Revet appelsinskal fra en økologisk appelsin
 
Opskrift:
sOUFFLÉEN
Sæt valnødderne i blød i øllet natten over. Pisk fløden til en let skum og køl den. Hæld sukkeret i en lille gryde sammen med 15 cl. øl. Massen er færdigkogt, når en dråbe af den karamelliserer ved at blive dryppet i koldt vand. Pisk æggene luftige og hæld sukker/øl massen i under omrøring. Pisk til blandingen er blevet kølig. Vend resten af øllet, nødderne og flødeskummen i æggemassen. Den færdige soufflé fordeles i fire portionsformer og fryses til de er stivnet (mindst 2 timer).

Appelsinsaucen
Kog mælken op i en kasserolle. Pisk æggeblommerne hvide og luftige og tilsæt den revne appelsinskal. Hæld den varme mælk i blandingen under konstant omrøring og hæld den tilbage i kasserollen. Lad det koge ved svag varme, under konstant omrøring med en træske til saucen bliver tyk ca. 5-10 min.

Servering
Hæld saucen ud på 4 tallerkner og vend souffléen ovenpå. Pynt med appelsinbåde uden hinde, myntekviste og valnødder.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (4 stemmer)

Opskriften er vist 13168 gange,
og udskrevet 198 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mette  -  2015-07-27 00:32:02
Øhhh, skal souffleerne ikke bages? I givet fald, hvor lang tid og hvor varmt?